Háfra és Schatzl elhagyja a Fradit, és Győrbe igazol

Egyik fradista kulcsember sem hosszabbít a csapatával, Schatzl Nadine és Háfra Noémi Győrben folytatja a pályafutását. A két válogatott kézilabdázó távozása hatalmas érvágás a Bajnokok Ligájában szereplő Ferencvárosnak.

Magyar Nemzet
2020. 11. 16. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2013-ban, 15 éves korábban igazolt a Ferencvároshoz, játszott a klub korosztályos csapataiban, majd kölcsönben az MTK-nál, mielőtt Elek Gábor együttesének meghatározó játékosává vált.

Schatzl Nadine két évvel később, 2015-ben lett az FTC játékosa, évek óta a csapat első számú balszélsője. A Ferencváros mindkét játékost szerette volna megtartani, de ők úgy döntöttek, nem hosszabbítják meg az idény végén lejáró szerződésüket.

Háfra Noémi nem ijedt meg a kihívásoktól
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

– Háfra Noémit gyerekkora óta nevelgettük, komoly szintre ért, és olyan életút állhatott volna előtte, mint Kökény Beatrixé vagy Szucsánszki Zitáé, hozzájuk hasonlóan a Fradi ikonjává válhatott volna, ezért furcsa és fájó számunkra, hogy nem szeretett volna maradni, de el kell fogadnunk, hogy ez már más világ, hogy ez már nem mindenki számára vonzó – fogalmazott Bognár László, a kézilabda-szakosztály ügyvezető igazgatója a Fradi.hu-n.

– Évek óta figyeltük Noémi játékát. Egyértelműen a magyar kézilabdázás legnagyobb tehetségéről van szó. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött, és bízom benne, hogy Győrben még jobb játékossá válhat, ami nemcsak nekünk, hanem a magyar válogatottnak is az érdeke. Korábban is elmondtam, hogy ha van olyan magyar játékos, aki a Győri Audi ETO KC szintjét képviseli, akkor mindent megteszünk, hogy Győrben szerepelhessen. Noémi maximálisan megfelelt az elvárásainknak, éppen ezért hároméves szerződést írtunk alá – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba elnök a győri klubhonlapnak.

– Egyértelmű, hogy az a rendezettség és folyamatos eredményesség, ami Győrt, illetve az Audi ETO-t jellemzi, vonzó a kézilabdázóknak. Véleményem szerint Háfra Noémi leigazolása egy remek döntés, hiszen az egyik legfényesebb jövő előtt álló magyar kézilabdázó döntött úgy, hogy nálunk, Győrben szeretné folytatni a pályafutását. Az elnökség továbbra is elkötelezett, hogy ütőképes, sikeres csapatunk legyen a jövőben is. Bízom benne, hogy közösen fényes sikereket ünnepelhetünk majd Győrben – mondta Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

– Megtisztelő, hogy Győrbe igazolhatok nyártól. Tudom, hogy az Audi ETO-ban más helyzetben leszek, mint jelenlegi klubomban, hiszen más a koncepció. De azért lehetek jövőre a Győri Audi ETO KC játékosa, mert eddig sem ijedtem meg soha a kihívásoktól. Nem félek a versenyhelyzetektől, és természetesen mindent szeretnék megtenni majd a közös sikerekért. Várom már a közös munkát, de nyárig természetesen mindent megteszek a jelenlegi csapatomért – nyilatkozta Háfra Noémi.

– Nada a megbízhatóság záloga. Évről évre a legstabilabb teljesítményt nyújtotta, folyamatosan magas szinten teljesített, nyilvánvaló volt, hogy megpróbáljuk őt Győrbe igazolni. A klubunk filozófiájába tökéletesen illeszkedik, ráadásul felnőtt játékossá épp Győrben vált, így nem túlzás kijelenteni, hogy hazatér jövő nyáron. Biztos vagyok benne, hogy a balszélső posztot Nada és Csenge kiemelkedően fogja megoldani. Hosszú távú, hároméves szerződést írtunk alá – mondta Dr. Bartha Csaba elnök.

– Örömteli nekem és az elnökségnek is, hogy Schatzl Nadine visszatér Győrbe. Nemcsak magyar, de győri múlttal rendelkező játékosról is beszélünk. Büszke vagyok rá, hogy győri neveléssel a keretben szállhatunk versenybe a jövő szezontól kezdve. Sok fiatal győri kézilabda palántának remek példával szolgálhat ő is – nyilatkozta Dr. Dézsi Csaba András polgármester, a klub elnökségének tagja.

– Nagyon sok szép emlék köt Győr városához, sok tapasztalatot szereztem itt, a kézilabda alapjait az ETO-ban sajátíthattam el. Örülök, hogy jövő nyártól újra Győrben szerepelhetek, és természetesen komoly célokkal érkezem: szeretnék minden fronton első lenni az Audi ETO-val! Várom már, hogy kezdődjön a közös munka, de természetesen addig is mindent jelenlegi csapatom sikeréért teszek meg – mondta Schatzl Nadine.

Mostanában nem ritka, hogy a Győri Audi ETO fogadja be a Ferencvárostól elkívánkozó játékosokat. Faluvégi Dorottya a 2019–20-as, Lukács Viktória a 2020–21-es szezontól cserélte le az FTC mezét a BL-címvédő győriekére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.