Hagi állásába került a Sepsiszentgyörgy elleni vereség

Lemondott az FC Viitorul Constanta menedzseri posztjáról Gheorghe Hagi, miután csapata odahaza kikapott a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól a román labdarúgó-bajnokság alsóházában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 03. 11:17
null
Hagi csak vezetőedzői minőségben mondott le Forrás: fcviitorul.ro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három évvel ezelőtti bajnokcsapat odahaza szenvedett sima, 3-0-s vereséget a Sepsiszentgyörgtől. A kudarc annál inkább meglepő volt, hogy a Viitorul eddig veretlen volt az alsóház küzdelmeiben, a Sepsi OSK viszont bukdácsolt.

Az 55 éves Hagi – aki egyben a klub tulajdonosa – vasárnap este közölte, továbbra is a Gheorghe Hagi Futballakadémiánál marad, ahol a technikai igazgató mellett gyerekek és serdülők képzésével kíván foglalkozni. Hozzátette, Gheorghe Popescu klubelnökkel már a következő napokban új vezetőedzőt keresnek a Viitorulnak, hogy az új szakvezetőnek legyen ideje megismerni a csapatot a Liga 1 következő szezonja előtt.

Hagi csak vezetőedzői minőségben mondott le
Fotó: Fcviitorul.ro

A lemondás okairól a 124-szeres válogatott Hagi nem nyilatkozott, de ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy rosszat sejt… Diplomatikusan csupán annyit jegyzett meg, hogy a csapat kispadján 2014 és 2020 között edzői karrierje legszebb pillanatait élte meg. Felidézte: a Viitorullal megnyerték a román bajnokságot, kupát és szuperkupát.

Általános meglepetést szerzett a Viitorul azzal, hogy az idei bajnokságban kimaradt a hat legjobb csapat rájátszásából, és a nyolccsapatos alsóházba került. Ott rendkívül kiélezett a küzdelem a kiesés elkerüléséért. Csak a Viitorul és a nagyszebeni Hermannstadt jövő évi Liga 1-es szereplése biztos, a Chindia Targoviste pedig biztos kieső. A Sepsi OSK négy másik csapattal küzd a kiesés ellen.

Miként megtudtuk, éppen zajlik egy elnökségi ülés a román szövetségben, amelynek eredményeként a az első osztály létszámát felemelhetik tizenhatra, ami azt jelentheti, hogy nem lesz kieső. Mindez elsősorban a Dinamo Bukarest érdekeit szolgálhatja, amely nehéz helyzetben van, ráadásul több játékosa fertőzése miatt 17 napon belül öt mérkőzést kellene pótolnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.