Hålandék négy gólt rámoltak Gulácsi kapujába a kupadöntőn

A vártnál sokkal simább véget ért a Német Kupa döntője Berlinben, ahol a Dortmund 4-1-re győzte le a Gulácsi Péterrel felálló, Willi Orbánt végig a kispadon jegelő RB Leipzig csapatát. Már az első félidőben eldőlt a meccs, és akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 22:45
null
Forrás: Dortmund / Twitter

A vártnál sokkal simább véget ért a Német Kupa döntője Berlinben, ahol a Dortmund 4-1-re győzte le a Gulácsi Péterrel felálló, Willi Orbánt végig a kispadon jegelő RB Leipzig csapatát. Már az első félidőben eldőlt a meccs, és akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

– Egy dolgot azért tisztázzunk, Julian Nagelsmann még egy címet sem nyert. És egy ilyen edzőért fizet a Bayern München rekordot jelentő összeget, miközben ingyen elveszíti azt az ember, aki az előző idényben mindent megnyert a csapattal – így kommentálta a hírt Lothar Matthäus, miszerint a bajorok az idény végén 25 millió euróért szerződtetik Julian Nagelsmannt, és elengedik a csapattal mindent megnyerő Hans-Dieter Flicket. Az RB Leipzig–Dortmund Német Kupa-döntő egyik nagy kérdése az volt, hogy a lipcseiek edzője tényleg trófea nélkül veszi-e át a Bayern irányítását.

Erling Håland sem kímélte Gulácsi Pétert Fotó: Dortmund / Twitter

Még fél óra sem telt el a meccsből, amikor már nagyon úgy tűnt, hogy igen. A Dortmund már az ötödik percben megszerezte a vezetést, miután Marco Reus megszerezte a labdát az elalvó Kevin Kampltől, majd egyből támadást indított, amelynek a végén Jadon Sancho lőtt gólt. A lipcsei védelem magyar kulcsfigurái közül azért volt tehetetlen, mert az angol mesterien tekert a kapuba, pedig azért, mert a kispadról nézte a jelenetet, Nagelsmann ezúttal nem jelölte a kezdőbe őt (Szoboszlai Dominik pedig a meccskeretbe sem került be, ahogy arra számítani lehetett).

 

A 28. percben már kétgólosra hízott a dortmundi előny, az egyik főszereplő pedig újra Reus volt, aki megint labdát szerzett, majd indított, és ezúttal Erling Håland volt a kíméletlen befejező, tehát a norvég csatár góllal tért vissza a pályára a sérülése után. A két csapat elmúlt hétvégi bajnokiját, ugyanis csak a lelátóról nézte emiatt. Akkor szintén 2-0-ra vezetett a Dortmund, ám kiegyenlített a Leipzig, és csak izgalmas végjátékban dőlt el a meccs 3-2-re a sárga-feketék javára.

 

Most másként alakult, ugyanis az első félidő hosszabbításában már 3-0-ra húzott el a Dortmund, Reus került ziccerbe, de önzetlenül Sancho elé tálalt, aki az üres kapuba lőtt. Nem várt hideg zuhanyt kaptak a lipcseiek az első játékrészben: Gulácsi egyetlen gólt kapott a döntőig vezető öt meccsen, a fináléban meg egyetlen félidő alatt hármat.

 

A második félidőre a Dortmund alaposan visszavett a tempóból, de a 65. percben így is négyre növelhette volna az előnyt. Természetesen Reus volt ekkor is az előkészítő, ám Thorgan Hazard üres kapura bevetődve mellé lőtt. Ezután a 71. percben Dani Olmo szép góllal mentette a lipcseiek becsületét.

 

A végén azonban újra dortmundi percek következtek. A 85. percben Sancho mesterhármast szerezhetett volna, már kicselezte Gulácsit, ám elnagyképűsködte a helyzetet, a magyar kapus vetődve mentett. Így sem úszta meg a negyedik bekapott gólt, amelyet a másodszor beköszönő Håland szerzett a 87. percben. Ezzel kialakult a 4-1-es végeredmény, a Dortmund ötödször lett Német Kupa-győztes, a Leipzig pedig másodszor veszítette el a finálét 2019 után.

És Julian Nagelsmann tényleg nyeretlen edzőként veszi át a Bayern München irányítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.