Halep először a döntőben

A román Simona Halep pályafutása során először bejutott a fináléba a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a csütörtöki elődöntőben két sima játszmában legyőzte az ukrán Jelina Szvitolinát.

Forrás: MTI2019. 07. 11. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hetedik helyen kiemelt volt világelső végig jobban játszott az élete első Grand Slam-elődöntőjében szereplő riválisánál, az első szettben mindössze egy, a másodikban pedig csupán három gémet veszített.

A meccs 1 óra 14 percig tartott.

A 27 éves Halep – aki eddig egy GS-tornát nyert, tavaly, a Roland Garroson győzött – a hétszeres wimbledoni bajnok amerikai Serena Williamsszel vagy a cseh Barbora Strycovával találkozik majd a szombati fináléban.

Eredmény:

nők, egyes, elődöntő:

Halep (román, 7.)-Szvitolina (ukrán, 8.) 6:1, 6:3

később:

S. Williams (amerikai, 11.)-Strycova (cseh)

sorozatban tizenötödször vb-résztvevő

Azzal, hogy szerdán bejutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe, Rafael Nadal rekordot jelentően sorozatban tizenötödször kvalifikálta magát a szezonzáró ATP-világbajnokságra.

A spanyol játékos az első, aki az idei tornára biztosította a helyét.

A viadalt Londonban rendezik november 10. és 17. között, a mezőnyt a szezon nyolc legeredményesebb férfi teniszezője alkotja majd.

Nadal utóbbi 17 mérkőzését megnyerte – a sorozat része volt az is, hogy 12. alkalommal diadalmaskodott Párizsban, a Roland Garroson -, pénteken pedig nagy riválisával, Roger Federerrel találkozik az All England Clubban.

Az ugyancsak elődöntős, világelső Novak Djokovic szintén kvalifikálhatja magát az ATP-vb-re, ehhez meg kell védenie címét Wimbledonban. Ő a spanyol Roberto Bautista Aguttal küzd majd a fináléba kerülésért.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.