Hamilton és egy kutya volt a főszerepben Bahreinben + videó

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a Formula–1-es Bahreini Nagydíj mindkét pénteki szabadedzésén. Ám egy kutya is a főszerepbe került az éneklő Sebastian Vettellel, plusz még Alexander Albon is, no persze a Red Bull thaiföldi pilótája erről inkább lemondott volna.

Magyar Nemzet
2020. 11. 27. 18:45
Hamilton
Szahr, 2020. november 27. Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzje a Forma-1-es auts gyorsasgi vilgbajnoksg Bahreini Nagydjnak msodik szabadedzsn a szahri plyn 2020. november 27-n. A futamot november 29-n rendezik. Hamilton volt az els szabadedzsen a leggyorsabb. MTI/EPA/Pool/Giuseppe Cacace Fotó: Giuseppe Cacace Forrás: MTI/EPA/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első szabadedzésen aki a lovagi cím várományosa – mögött csapattársa, a finn Valtteri Bottas végzett a második, míg Sergio Pérez, a Racing Point mexikói versenyzője a harmadik helyen. A vb-pontversenyben Hamilton és Bottas mögött harmadik a Red Bull holland pilótája ezúttal a hatodik legjobb köridőt autózta, a két Ferrari pedig nem volt az első tíz között: a monacói Charles Leclerc 11., a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel pedig 12. lett. A jobb köridőket hozó második tréningen Hamilton mögött Verstappen végzett a második, Bottas pedig a harmadik helyen. A gyakorlás 46. percében Alexander Albon, a Red Bull thaiföldi pilótája a célegyenes előtti kanyarban megcsúszott egy kerékvetőn, és bár ő maga nem sérült meg, az autóját alaposan összetörte. Albonnak nagyon jött ez a malőr, mert egyáltalán nem biztos, hogy a Red Bull jövőre is számít rá.

A szabadedzést később azért is félbeszakították, mert egy kutya szaladt a pályára, de komoly helyismerettel rendelkezhetett, mert azt is tudta, hol tud kislisszolni, és ezt meg is tette. Vettel most sem brillírozott, ezúttal is csak 12. lett, de a humorérzékéről tanúbizonyságot adott, mert a rádióforgalmazást arra használta, hogy belefogjon a Who let the dogs out? (Ki engedte ki a kutyákat?) című slágerbe, ami a bahamai Baha Men zenekar száma 2000-ből. Vettel még azt is megjegyezte, ha tudja, hogy a kutyákat is beengedik a pályára, elhozta volna a sajátját is.

Eredmények, 2. szabadedzés (az élcsoport):

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:28.971 perc

2. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:29.318

3. Valtteri Bottas (finn, Mercedes) 1:29.336

4. Sergio Pérez (mexikói, Racing Point) 1:29.403

5. Daniel Ricciardo (ausztrál, Renault) 1:29.462

6. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 1:29.551

Korábban, az 1. szabadedzésen:

1. Hamilton 1:29.033 perc

2. Bottas 1:29.482

3. Pérez 1:30.000

4. Carlos Sainz (spanyol, McLaren) 1:30.018

5. Gasly 1:30.049

6. Verstappen 1:30.294

A további program:

szombat:

3. szabadedzés 12.00

időmérő edzés 15.00

vasárnap:

futam 15.10

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Bahreini Nagydíj mindkét pénteki szabadedzését megnyerte a szahíri pályán
Fotó: MTI/EPA/Pool/Giuseppe Cacace

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.