Hamilton: Még van tizenkilenc futamunk, hogy összeütközzünk

A hétszeres világbajnok szerint Verstappen úgy érezheti, hogy bizonyítania kell – a holland nem így látja.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 20:46
null
Mercedes' British driver Lewis Hamilton gestures after winning the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on November 29, 2020. (Photo by TOLGA BOZOGLU / POOL / AFP) Fotó: TOLGA BOZOGLU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csatát vív egymással az idei Formula–1 vb-n a hétszeres világbajnok, címvédő (Mercedes) és (Red Bull); s az eddigi négy futamon többször is nem sokon múlt, hogy összeütközzenek. Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a napokban le is szögezte, szerinte csak idő kérdése, hogy ez bekövetkezzen. Mindez téma volt a szabadedzésekkel hagyományosan már csütörtökön megkezdődő Monacói Nagydíj előtt is, és Hamilton finoman üzent Verstappennek.

– Eddig sikerült elkerülnöm, hogy összeütközzünk, de még van rá tizenkilenc futamunk. Persze, remélem, nem történik meg. Szerintem jó dolog, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást. Max talán úgy érezheti, hogy neki bizonyítania kell, én már nem vagyok ebben a helyzetben. Úgy gondolkodom, hogy maratont kell futnom, nem sprintet – fogalmazott Hamilton. A Mercedes brit pilótája legutóbb a Spanyol Nagydíjon a pole pozícióból indult, Verstappen azonban agresszívan megtámadta és meg is előzte. Ha Hamilton felveszi a kesztyűt, ebből nagy baleset lehetett volna – s ez csak az egyik necces eset az idei történésekből.

A hétszeres világbajnok Monacóban kemény versenyre számít, ahogy mondja, itt minden futam az:

 

Lewis Hamilton nyilatkozatát azonban Max Verstappen nem hagyta szó nélkül.

– Nekem semmit sem kell bizonyítanom. Ami pedig az ütközések elkerülését illeti, ez kétoldalú, és mindketten jól tettük a dolgunkat. Egyikünk sem akar összeütközni a másikkal. Azt feszegetni pedig, hogy vajon mikor ütközünk majd össze, és erről írni, arra jó, hogy többen kattintsanak a cikkekre, ezt megértem – szúrt oda a médiának Max Verstappen.

Monacóban ünnepel a Williams

A Formula–1 egyik legpatinásabb istállója, a Williams a Monacói Nagydíjon ünnepli története 750. F1-es futamát. A csapat 1977-es indulása óta hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnoki címet szerzett, az egyéni világbajnokai: Alan Jones (1980), Keke Rosberg (1982), Nelson Piquet (1987), Nigel Mansell (1992), Alain Prost (1993), Damon Hill (1996) és Jacques Villeneuve (1997). A jubileum alkalmából a grove-i istálló jelenlegi két pilótája, George Russell és Nicholas Latifi autóján, az FW43B-n száz szerencsés rajongó neve lesz majd olvasható.

Ez pedig George Russell sisakja az ünnepre:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.