Hamilton mégis a Ferrarihoz készül?

Akármilyen lesz az idei Formula–1-es szezon, Lewis Hamilton a fő esélyes – jelentette ki az Origo érdeklődésére az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve, aki arról is beszélt, a Mercedes kiválósága szerinte lehet-e a Ferrari pilótája.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2020. 04. 27. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jacques Villeneuve 1996-ban az észak-amerikai CART-széria bajnokaként, az Indianapolis 500 győzteseként érkezett az F1-be, ahol a Williams kötelékében rögtön a bajnoki titulusért harcolhatott. Az első idényében egészen az utolsó futamig harcban állt a trónért csapattársával, Damon Hill-lel, míg a következő szezonban a Ferrari versenyzőjét, Michael Schumachert felülmúlva feljutott a csúcsra. Manapság a francia Canal+ tévécsatorna szakkommentátoraként dolgozik.

A 49. születésnapját a közelmúltban ünneplő kanadai nemrégiben azzal borzolta a kedélyeket, hogy kijelentette: a sportágnak nem kellene erőltetnie a 2020-as vb-szezon megrendezését, az év hátralevő részében inkább Grand Slam jellegű, egyedi eseményeket kellene bonyolítani, bajnokságon kívül. Már amikor felvetette, a legendás pilóta akkor is tudta, hogy a Formula One Management hivatalos idényben gondolkodik, ha pedig lesz szezon, akkor lesz világbajnoki küzdelem is. Az Origo azért hívta fel a 11 futamgyőzelmet jegyző világbajnokot, hogy megkérdezze tőle: mire számít, amikor végre újraindul a versenyzés?

– Látva azt, hogy micsoda óriási fejlődést értek el tavaly a szezon közben is, nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Mercedes még mindig hatalmas előnyben van a többiekkel szemben. A Red Bullt és Verstappent tartom a legnagyobb, legközelebbi riválisnak, de nem gondolom, hogy meg is nyerik a világbajnokságot. Amondó vagyok, hogy a bajnokság sorsa továbbra is a Mercedes és kezében van.

Villeneuve szerint nem kizárt, hogy Hamilton a jövőben a Ferrarihoz szerződik.

– Amikor már mindent megnyertél, az utolsó dolog, amit egy versenyző akar és szeretne, az a győzelem a Ferrarival. Ez lehet a végső cél. Egy győzelem a Ferrarival annyit jelent, mint három győzelem egy másik csapattal. Óriási! Hihető és szerintem el is fogadható, hogy talán ez vezérli, meg akarja mutatni, hogy ő az, aki vissza tudja vezetni a Ferrarit a csúcsra. Számomra inkább az lenne meglepő, ha nem ezt akarná.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.