Hamilton rajtelsőségével újabb rekordot adott át a múltnak

Lewis Hamilton nyerte a Formula–1-es Toszkán Nagydíj időmérőjét Valtteri Bottas és Max Verstappen előtt. A hatszoros világbajnok karrierje során 95. alkalommal indulhat az élről a királykategóriában.

2020. 09. 12. 16:08
HAMILTON, Lewis
A rekordhalmozó Hamiltont ma sem tudták legyőzni Fotó: MTI/EPA/Reuters/Jennifer Lorenzini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mugellóban zajló versenyhétvége a már megszokott Mercedes-dominanciával indult. Az első két szabadedzéshez hasonlóan a harmadikat is a finn Valtteri Bottas nyerte és előtt.

Az időmérő első részében folytatódott a sorminta: a két Mercedes-pilóta és a Red Bull holland versenyzője foglalta el a dobogós pozíciókat. A kiesők között viszont volt nagy meglepetés: a múlt héten pályafutása első győzelmét szerző Pierre Gasly búcsúzott, az idei szezon során először. A további kiesők Giovinazzi, Russell, Latifi és Magnussen voltak. A Q1 végén Sebastian Vettel mintha a Ferrari egész évét összefoglalta volna: a négyszeres világbajnok arról érdeklődött, hogy továbbjutott-e, az igenlő választ pedig egy nemtörődöm „ja, okéval” nyugtázta.

A rekordhalmozó Hamiltont ma sem tudták legyőzni
Fotó: MTI/EPA/Reuters/Jennifer Lorenzini

A második szakaszt azonban már nem úszta meg a német pilóta, Norris, Kvyat, Räikkönen és Grosjean mellett ő sem jutott tovább. Hamilton egy hajszállal előzte meg csapattársát, Verstappen lett a harmadik. Charles Leclerc védte meg a vasárnap 1000. futamán induló Ferrari becsületét, Vettelt fél másodperccel megelőzve jutott be a legjobb tízbe.

Végül a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a kvalifikáció harmadik részében futott első körével szerezte meg a pole-pozíciót. A brit ezzel újabb rekordot döntött meg, ez a 28. versenypálya, ahol időmérőt nyert. Bottas fél tizeddel maradt le tőle. Az első tíz további sorrendje: Verstappen, Albon, Leclerc, Pérez, Stroll, Ricciardo, Sainz és Ocon.

Az 59 körös futam vasárnap 15.10-kor kezdődik.

A McLaren eladja wokingi központját

Az istálló azért válik meg angliai székhelyétől, mert készpénzre van szüksége, és csökkenteni akarja a társaságot sújtó adósságát – mondta az autós gyorsasági vb-n szereplő csapatot működtető cég vezérigazgatója, Zak Brown szombaton.

A világ egyik legismertebb motorsportközpontja 2004-es megépítése óta van a McLaren kezén, a mostani piaci kényszerlépést pedig azzal magyarázzák, hogy a koronavírus-járvány következményeként nehéz helyzetbe került a cég, amely 200 millió font bevételt remél a wokingi létesítményegyüttes eladásából.

A McLaren pénzügyi gondjainak okaként több motorsportesemény törlését, a gyártás felfüggesztését, a globális autóeladások hiányát és a technológiai megoldások iránti kereslet csökkenését jelölte meg. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.