Hanga Ádám a spanyol liga tíz legjobb játékosa közé került

A Barcelona férfi kosárlabda-csapatának a vasárnapi bajnoki elődöntője előtt került nyilvánosságra, hogy az újságírók és az edzők szavazatai alapján Hanga Ádám bekerült az ACB Liga tíz legjobb játékosa közé, az MVP az ugyancsak barcelonai Nicola Mirotić lett.

2020. 06. 28. 11:19
null
Hanga Ádám többé már nem ölti fel magára a Barcelona mezét, de bajnokként búcsúzik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajnoki elődöntőt játszik ma, vasárnap este a Barcelona spanyol férfi kosárlabda-csapatában. Az ACB Liga a koronavírus miatti szünet után tizenkét csapatos tornát szervezett Valenciában, és a katalán együttes az első négy meccsét megnyerve az ötödik forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként végzett. Ezért a Tenerife ellen pihentette a legjobbjait, köztük a magyar válogatott Hanga Ádámot is, aki remek formában játszik ezen a tornán.

A szakemberek a kezdés előtt a Barcelona és a Real Madrid versenyfutását jósolták a bajnoki címért, ám tévedtek, mert a fővárosi együttes nagy meglepetésre csak a harmadik helyen zárt a csoportjában. Hanga Ádám és együttese 17 órakor játszik a San Pablo Burgosszal, és 20 órakor kezdődik a Pamesa Valencia–Baskonia elődöntő, továbbra is üres csarnokban, nézők nélkül. A Barcelona és a Burgos a bajnokság „normális” szakaszában, a járvány előtt egyszer találkozott egymással, akkor a katalánok idegenben 82-80-ra győztek. A San Pablo három éve tagja a spanyol élvonalnak, az előző idény végén a 11. helyen végzett, tehát az utóbbi egy évben nagyon sokat erősödött. Hanga Ádám a torna előtt azt nyilatkozta, hogy kötelességük a döntőbe menetelni, és ehhez már csak egy lépést kell megtennie a csapatnak.

A szombati szünnapon derült ki, hogy a magyar játékost komoly elismerés érte: bekerült az ACB Liga tíz legjobb játékosa közé. A Barcelona a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra a hírt, hogy az edzők és az újságírók szavazatai alapján Hanga Ádám a liga második csapatának a tagja lett olyan játékosok társaságában, mint Marcelinho Huertas (Tenerife), Tornike Shengelia (Baskonia), Alberto Abalde (Valencia) és Walter Tavares (Real Madrid). A magyar kosaras ebben a szezonban 7,4 pontot, 3,7 lepattanót és 4,2 gólpasszt átlagolt. A voksolók véleménye alapján a liga legjobbja Hanga Ádám klubtársa, a montenegrói származású, de spanyol válogatott Nikola Mirotić lett (19,5 pont, 5,7 lepattanó), aki korábban hat szezont töltött az NBA-ben. Mirotić a bajnokságban egyszer sem dobott kevesebbet 11 pontnál, és ő a második barcelonai MVP Juan Carlo Navarro 2015-2016-os elismerése óta, ő pedig másodszor kapta meg a díjat, amelyet a 2013-2014-es szezon végén még a Real Madrid játékosaként vehetett át.

FRISSÍTÉS

A Barcelona 98-84-re legyőzte a San Pablo Burgost, és bejutott a spanyol bajnokságot lezáró torna döntőjébe. A második félidőben a katalánok ritmust váltottak, lerázták magukról az addig szorosan a nyakukban lihegő ellenfelet, és magabiztosan nyerték meg a találkozót. Hanga Ádám kezdőként 17 percet kapott (fault gondokkal küzdött), ami alatt 1 pontig, 5 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott (-2 VAL). Hangának volt egy szép gólpassza is, amikor nagyjából tíz méterről lőtte fel a labdát a csapattársának, Alex Abrinesnek. Ezt a jelenetet a Barca Twitter oldala is megosztotta:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.