Hanga Ádám szerint Barcelonában komolyan veszik a Ferencvárost

A Barcelona magyar kosárlabdázója, Hanga Ádám nem lehet ott kedden este a Camp Nouban a Ferencváros labdarúgóinak Bajnokok Ligája-mérkőzésén, mert az ő bajnoki meccse akkor ér véget, amikor a Fradié kezdődik. Ő úgy tapasztalja, hogy Barcelonában komolyan veszik a magyar bajnokot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 20. 14:15
HANGA Ádám; Harrison, Charles Andrew; Jenkins, Charles
Barcelona, 2019. április 15. Hanga Ádám, a Barcelona (k) valamint Charles Andrew Harrison (b) és Charles Jenkins, a Himki játékosai a férfi kosárlabda Euroligában játszott barcelonai mérkõzésen 2019. április 5-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro García Fotó: Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

számára alig jut szusszanásnyi szünet, annyira sűrű a versenynaptár a spanyol és az európiai kosárlabdában. A Barcelona a múlt csütörtökön az Euroligában hosszabbítás után győzte le a görög Panathinaikoszt, vasárnap a bajnokságban elszenvedte az első vereségét a Baskonia otthonában, kedden pedig ismét bajnoki meccsen kell pályára lépnie. A vasárnapi mérkőzésről ezt mondta az MTI Barcelonába, a Ferencváros Bajnokok Ligája-mérkőzésére kiküldött tudósítójának:

– Sajnos nagyon enerváltan játszottunk, az ilyen vereségeket nem engedhetjük meg magunknak, ráadásul mi még egy nappal többet is pihenhettünk. Ugyanakkor nem állhatunk le, egy kicsit elemeztük az összecsapást, és már készülünk is, hiszen ma újabb bajnoki, pénteken pedig a Real Madrid elleni rangadó jön.

 

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

 

Ezek szerint az előttünk álló hétvége nemcsak a futballban, hanem a kosárlabdában is El Clásicóval kedveskedik a szurkolóknak, előbbiben Messiék szombat délután fogadják az ősi rivális madridiakat.

A 31 éves magyar játékos szerint kosárlabdában is ugyanolyan felfokozott hangulatúak a találkozók, mint a labdarúgók között, ráadásul ez Euroliga-mérkőzés lesz, és abban a sorozatban nem kezdett jól a fővárosi gárda.

Szó esett arról is, hogy a katalán klub a koronavírus-járvány miatti bevételkiesés következtében egységesen harmincszázalékos fizetéscsökkentést vezetne be az egyesület sportolóinál, Hanga Ádám tudomása szerint azonban ez egyelőre csak a futballistákra vonatkozna.

– Tavasszal is sikerült egyezségre jutnunk a klubbal, hiszen mi is tisztában vagyunk vele, mekkora bevételkiesést jelent az, hogy a közel százezres Camp Nouban nincsenek nézők. Nekünk is alkalmazkodnunk kell majd.

Hanga Ádám kedden 19 órakor az Acunsa Gipuzkoa ellen játszik a Camp Nou közvetlen közelében álló Palau Blaugranában, majd a találkozó után, ha nem is a stadionban, de követni fogja a Ferencváros BL-mérkőzését.

– Nagyon fogok szurkolni a Fradinak, bízom benne, hogy jó mérkőzés lesz. Azt mindenképpen látni kell, hogy a Barcelona vesztes bajnokiból jön, ami nagyon veszélyessé teszi. Egyúttal azt látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a Ferencvárost, a helyi sajtótól is többen kerestek már például a nevek helyes kiejtésével kapcsolatban. A Ferencvárostól óriási dolog, hogy eljutott idáig, a magyar sportnak és az államnak is egy óriási pluszt jelent – mondta Hanga Ádám.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.