Hanga Ádámék győzelemmel kezdtek a luxusbörtönben

Hanga Ádám szerint luxusbörtönben folytatódott a spanyol kosárlabda-bajnokság, a még állva maradt tizenkét csapat egy torna keretein belül dönt a bajnoki címről. A magyar kosárlabdázó csapata, a Barcelona győzelemmel kezdett, a Badalonát győzte le.

Magyar Nemzet
2020. 06. 17. 19:21
HANGA Ádám; Harrison, Charles Andrew; Jenkins, Charles
Barcelona, 2019. április 15. Hanga Ádám, a Barcelona (k) valamint Charles Andrew Harrison (b) és Charles Jenkins, a Himki játékosai a férfi kosárlabda Euroligában játszott barcelonai mérkõzésen 2019. április 5-én. MTI/EPA/EFE/Alejandro García Fotó: Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelemmel tért vissza a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet után a spanyol kosárlabda-bajnokságba csapata, a Barcelona. A katalán együttes a Valenciában zajló, 12 csapatos, zárt kapus minitorna első napján 96-92-re győzte le a Badalona együttesét. A sorozat honlapja szerint a 31 éves magyar kosaras csaknem húsz percet töltött a parketten, ezalatt 11 pontot szerzett, és kiosztott nyolc gólpasszt.

Az ACB-liga döntése értelmében a március elején félbeszakadt bajnokságot 12 csapattal fejezik be, az akkori tabella alapján az utolsó hat együttesnek már véget ért az idény. A két hatos csoportban körmérkőzést rendeznek június 17-től 26-ig, ez lesz az első szakasz, majd jön az úgynevezett rájátszás, amely már csak a csoportok első két helyezettjét érinti. Az elődöntő (június 28.) és a döntő (június 30.) is egy-egy összecsapáson dől el.

A Nemzeti Sport az újrakezdés előtt megszólaltatta Hanga Ádámot, aki többek között ezt nyilatkozta:

Borzasztóan nehéz a kosárlabdára fókuszálni, noha a liga nyilván mindent elkövetett azért, hogy biztonságban tudja a csapatokat a bajnokság lezárására. Ám akadnak apróságok, amelyek szokatlanok és amelyekhez alkalmazkodni kell. A legfontosabb kérdés, hogy ez kinek sikerül a legjobban. Csütörtökön busszal úgy négy órát utaztunk, ami nem vészes. Muszáj volt már ilyen hamar ideérni, ez is a protokoll része volt. Az elmúlt hat napban kétszer teszteltek minket a koronavírus-járvány miatt, szerencsére senkinek az eredménye nem lett pozitív. Azóta itt vagyunk bezárva a szállodában, sokan már most feszültek emiatt. Mintha luxusbörtönben lennénk. Mivel senkinek sincs tapasztalata az ilyen jellegű rendezésben, kissé kezdetleges a helyzet, napról napra változnak a szabályok. Persze emellett is próbálunk pozitívak maradni és a játékra koncentrálni, de nehéz. Gyakorlatilag a szobánkon és az éttermen kívül sehol sem tartózkodhatunk, az étkeztetés pedig roppant macerás. Maszkban megyünk le az étterembe, nem nyúlhatunk az ételekhez, pincérek szolgálnak fel egyesével, de lassan, mert az egyéni kéréseknek engedelmeskednek, azaz én elmondom, mennyi salátát kérek és milyet, ő pedig szedi – viszont az öntetet már én öntöm rá, azaz megfogom a kancsót, amit ők és mindenki más is… Ha a döntőig eljutunk, három hétig így élünk, ami miatt persze nem szabad nyafogni, ugyanakkor zavaró és szokatlan.

Hanga Ádám még elmondta, a szakértők a Barcelonát és a Real Madridot tartják a legesélyesebbnek a bajnoki címre, ennek megfelelően az aranyérem a csapat célja. Ugyanakkor eddig csak egymás között játszhattak, így fogalmuk sincs, milyen formában vannak. Ez a győzelem jót sejtet a folytatásra is, a katalánok a jövő péntekig tartó csoportkörben a Tenerifével, a Bilbaóval, a Malagával és a Baskoniával is összecsapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.