Ha a jelen nem is vidám, a jövőt azért építik a Vidinél

A Fehérvár két szélső hátvédével, Hangya Szilveszterrel és Bolla Bendegúzzal is szerződést hosszabbított a Ferencváros elleni, vasárnapi rangadó előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: Mol Fehérvár FC2021. 02. 05. 16:50
null
Hangya Szilveszter (balra) és Bolla Bendegúz Kovács Zoltán sportigazgatóval Forrás: MOL Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 27 éves, balhátvéd Hangya Szilveszter az MTK-nál kezdte profi karrierjét, a Fehérvárhoz 2018 nyarán a Vasastól igazolt. Eddig 42 NB I-es, 11 Magyar Kupa és három nemzetközi kupamérkőzésen lépett pályára a Vidiben. A válogatottban 2016-ban mutatkozott be, 2018 és 2020 között nem volt kerettag, de miután tisztázta félreértését Marco Rossival, visszatérhetett a nemzeti csapatba, s az őszi menetelés során négyszer is játszott a válogatottban, a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn ő varázsolta Nikolics Nemanja fejére a labdát, amiből megszületett a harmadik gólunk. (A videón 2:20-tól.)

– Majdnem három éve vagyok Vidi-játékos, nagyon jól érzem magam Székesfehérváron, büszke vagyok arra, hogy itt futballozhatok. Annak pedig még jobban örülök, hogy teljesítményemmel kiérdemeltem a szerződéshosszabbítást. Mindenképp bajnoki címet és kupagyőzelmet szeretnék ünnepelni a Vidivel – mondta Hangya Szilveszter a Fehérvár honlapjának.

A 21 éves Bolla Bendegúz Székesfehérváron született, ott nevelkedett, ahol a nála egy évvel idősebb a Főnix Gold utánpótlásklubban.

Aztán az MTK következett, 2017 nyarán tért vissza Fehérvárra, ahol először a Vidi NB III-as csapatában szerepelt, majd előbb Siófokra, aztán Zalaegerszegre került kölcsönbe. Utóbbi együttesben NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett 2019-ben, majd a 2019/2020-as idényben a ZTE-ben stabil NB I-es játékossá vált, ő lett az előző szezon Év felfedezettje díjasa. Tavaly nyáron került vissza a Vidihez, azóta csapatunk alapemberévé nőtte ki magát, ebben az idényben eddig 16 NB I-es meccsen lépett pályára.

A magyar futball egyik nagy ígérete, már most megkockáztathatjuk, csupán idő kérdése, hogy mikor mutatkozik be a válogatottban.

– Nagyon örülök, hogy sikerült olyan teljesítményt nyújtanom a Vidiben, amivel kiérdemeltem azt, hogy szerződéshosszabbítást ajánlottak, amit nagy örömmel fogadtam el. Nem szeretnék nagy fogadkozásokba belemenni, inkább a pályán akarom meghálálni a bizalmat – fogalmazott a Vidi honlapjának Bolla Bendegúz.

– Hangya Szilveszter személyében egy válogatott futballistával, Bolla Bendegúz személyében pedig egy válogatott kerettaggal sikerült meghosszabbítani a másfél év múlva lejáró szerződésüket. Örülök, hogy nálunk képzelik el a pályafutásukat hosszabb távon is. Mind a két labdarúgó hiányposzton szerepel, Bolla Bendegúz pedig a jövő egyik nagy ígérete. Ha tavasszal megfelelő teljesítményt nyújtanak, akkor jó eséllyel pályázhatnak arra, hogy a nyári Eb-keretbe bekerüljenek. – Kovács Zoltán sportigazgató értékelésével egyetérthetünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.