Harmadhegedűs helyett prímás lesz

Bódi Bernadett két részletben összesen tizenhárom évet töltött a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO alkalmazásában. A tapasztalt szélső és klubja a héten jelentette be, hogy a hónap végén véget ér az eddigi gyümölcsöző munkakapcsolat; a korábbi félhivatalos információkkal ellentétben nincs napirenden, hogy a játékos lezárja a pályafutását. A négyszeres BL-győztes szélsőnek nincsenek motivációs problémái, túl a harmincon is többre vágyik holmi kiegészítő szerepnél. Tegnap hároméves szerződést kötött az NB I B-ben szereplő Budaörssel.

2020. 06. 26. 10:36
BÓDI Bernadett; Varagic, Alja
Balkezes bombáira új klubjában is szükség lehet Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első hallásra meglepő hírről számolt be a héten a Győri Audi ETO. A Bajnokok Ligája-címvédő jobbszélsője, Bódi Bernadett a hó végén közös megegyezéssel távozik a csapattól, a rutinos szélső maga kérte a 2021 nyaráig szóló szerződése felbontását azért, hogy szabadon igazolható játékosként más egyesületben folytassa a pályafutását.

Bódi 2002-től 2007-ig kézilabdázott Győrben, majd a dániai légiós évek után Békéscsaba, Siófok és Dunaújváros érintésével újra az ETO-hoz vezetett az útja. A második győri etap 2013 júniusától 2020 júniusáig tartott.

Alakulhatott volna másként, többen alapvetésnek tekintették, hogy Bódi Győrből vonul vissza; tavaly a játékos és a klubja is a közös jövőt tervezte, de a koronavírus-járvány, az olimpia elhalasztása felülírta a terveket.

– Amikor az év elején megállapodtunk Bódi Bernadett-tel az egyéves szerződéshosszabbításról, még senki sem látta, hogy a koronavírus okozta helyzet teljesen átírja a szezont. Tisztában voltunk vele, hogy Bódi már tervezte a sportolói karrierje utáni életét is, elsősorban a családalapítás volt nála a fókuszban. Ennek tudatában elsősorban 2020. november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottszerepléssel (olimpiai selejtező, Eb-selejtezők, olimpia) járó megterhelések mellett alig lett volna pihenője a játékosoknak, így a jobb szélen Bódi terhermentesíteni tudta volna az ősz folyamán Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát. A játékos a szempontjainkat elfogadva írta alá a szerződését, ám a koronavírus mindent megváltoztatott. Az új helyzetben Bódi úgy döntött, nem lépteti életbe az új, a 2020/2021-es szezonra szóló szerződését, így ezt közös megegyezéssel felbontjuk – indokolta Bartha Csaba, a Győri Audi ETO elnöke.

Balkezes bombáira új klubjában is szükség lehet
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Azaz Bódi sportemberhez méltó módon viselte, hogy 33 évesen már nem ő a jövő embere, a tavaly a Ferencvárostól szerződtetett junior-világbajnok, Faluvégi Dorottya és az idén – szintén a Fraditól igazolt – Lukács Viktória is előrébb van nála a sorban. A klub közleményéből kiderül, hogy a négyszeres BL-győztes, a válogatottságot tavaly lemondó klasszis megegyezett a Győr szakmai stábjával, hogy a válogatott sűrű versenyprogramjában érintett fiatalok tehermentesítése lesz az elsődleges feladata.

Mivel a koronavírus-járvány miatt a tokiói olimpiát és az Eb-selejtezőket is elhalasztották, a két fiatal jobbszélső, Lukács és Faluvégi várhatóan nem lesz extrém fizikai igénybevételnek kitéve, így Bódi még harmadhegedűsként is alig jutott volna szóhoz. S az új felállás már nem volt csábító. Természetesen kíváncsiak voltunk a játékos véleményére, de a klubja udvaria­san elhárította az érdeklődésünket.

Csütörtökön délután az NB I B-ben szereplő Budaörs bejelentette, hogy Bódi Bernadett a jelenlegi lakóhelyéhez, Bia­torbágyhoz közel eső, ambiciózus csapatot erősíti a következő három szezonban. Harminchárom évesen hároméves szerződést kötni felettébb elismerésre méltó teljesítmény, a Győrtől távozó szélső élvezi a bizalmat. Nem harmadhegedűsnek igazolták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.