Három korona, harmadik arany?

Magyar Nemzet
2019. 05. 10. 16:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma kezdődik Pozsonyban és Kassán az A csoportos jégkorong-világbajnokság Svédország történelmet írhat, nem kell hozzá mást tennie, mint megnyerni a ma kezdődő és május 16-ig tartó A csoportos jégkorong-világbajnokságot. Ha ugyanis ez sikerülne, akkor meglenne a triplázás, 2017 és 2018 után zsinórban harmadszor hódítaná el a trófeát, ami az utóbbi húsz évben senkinek sem sikerült, legutóbb 1999 és 2001 között a csehek nyertek háromszor.

A világbajnoki mérkőzések két helyszíne Pozsony és Kassa. A válogatottak összeállításáról nincsenek végleges adataink, aminek igen prózai az oka: csütörtök estig csapatonként csak 15 mezőnyjátékos és két kapus nevét kellett leadni, a többit mindig csak egy órával a szóban forgó mérkőzés előtt kell közölni, mindaddig, amíg be nem telik a kvóta, válogatottanként 22 mezőnyjátékos és három kapus.

A feltűnően rugalmas megoldás magyarázata az, hogy javában zajlik az NHL rájátszása a Stanley-kupáért, és ha kiesik egy csapat, onnan több válogatotthoz is érkeznek bevethető erők.

Mivel a Pittsburgh Penguins és a Washington Capitals már kiesett, ezért bivalyerős a szbornaja: Alekszandr Ovecskin mellett Jevgenyij Malkin és Ilja Kovalcsuk is jégre lép, az oroszok a favoritok.

De a jégről jól tudjuk, hogy felettébb síkos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.