Hatalmas tömeg, több mint kétezren lepték el a Hősök terét

A veszélyhelyzet utáni első fővárosi futóversenyt rendezte meg a Budapest Sportiroda szombat délután és este a Hősök terén, a Városligetben és a környező utcákban. A 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivál 2400 indulót vonzott.

Magyar Nemzet
Forrás: Budapest Sportiroda2020. 07. 26. 11:20
null
Futók népesítették be a Hősök terét Fotó: Gergely Zakany Forrás: Budapest Sportiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három táv (5 km, 10 km, félmaraton) közel 2400 nevezője a járványhelyzet korlátozásai miatt több ponton is a megszokottól eltérő lebonyolítással találkozott a résztvevők és a szervezők biztonsága érdekében. A versenyközpont kialakítása és a szokásostól különböző rajtterület a rajtzónába lépés előtti testhőmérséklet-mérés, valamint a kiscsoportos rajtolás mind abban segítettek, hogy a futók biztonságosan tudjanak várakozni a versenyszámok kezdetéig. A szokásos tömegrajt helyett egyszerre húsz fő állhatott be és indulhatott az előre felfestett „rajtrácsról”, harminc másodpercenként újabb csoport vágott neki ilyen formán a saját távja teljesítésének.

A helyszínen több ponton kézfertőtlenítőket helyeztek el a szervezők, az öltözőket, mobilvécéket és egyéb helyszíneket is rendszeresen fertőtlenítették. A frissítőállomásokon nem voltak szabadon elvehető termékek, a maszkos, kesztyűs személyzet mindenkinek kézbe adta a frissítőt. A célba érkezést követően mindenki saját maga vette el az előre kikészített érmét és befutócsomagját, ezzel is csökkentve a személyes kontaktusok számát.

Futók népesítették be a Hősök terét
Fotó: Budapest Sportiroda

Az időjárás kegyes volt a futókhoz, a reggeli-délelőtti eső utolsó nyomai is felszáradtak kora délutánra. Teljesen száraz pályán, 20 fok körüli hőmérsékletben körözhettek a versenyzők az Andrássy út–Dózsa György út–Városliget–Hermina út–Kós Károly sétány–Hősök tere útvonalon.

Délután öt és fél hat között az 5 és 10 km-t teljesítők rajtoltak el, ők egy vagy két 5 km-es kört teljesítettek. Az esemény legidősebb résztvevője, a 85 éves kisújszállási Fehér Károly 10 km-en ért célba. Ugyanezen a távon futott Cser Krisztián operaénekes is. A nap leghosszabb távja, a félmaraton este 8-kor rajtolt, ezen a távon már a leggyorsabbak is sötétben értek célba, a mezőny nagy része pedig a táv nagy részét a kivilágított utakon teljesítette. Szabó Zsófia színésznő, műsorvezető célja, a 2 órán belüli teljesítés is sikerült ezen az estén, ő szinte pontban este 10 órakor ért célba.

Eredmények:

5 km: Férfiak: 1. Szinte Bálint (Sződliget/Váci Reménység) 16:47 percerc, 2. Karkiss Gergely Máté (Budapest/Budapesti Honvéd) 17:47, 3. Kiss Bálint (Budapest) 18:05. Nők: 1. Horváth Zsófia (Budapest) 19:55, 2. Maczinkó Luca (Dunakeszi) 20:39, 3. Uher Orsolya (Budapest/BEAC) 21:02.

10 km: Férfiak: 1. Fekete Balázs (Szentendre /BHSE) 32:31, 2. Bódis Tamás (Budapest/Sashegyi Gepárdok) 32:49, 3. Csontos Imre (Budapest/BEAC) 34:03. Nők: 1. Szabó Nóra (Budapest/Margitsziget Atlétika Club) 36:43, 2. Bánhidi Eszter (Budapest/Budapesti Honvéd) 38:40, 3. Bogdándi Virág.(Budapest/Sanyoszistálló) 41:25

Félmaraton: Férfiak: 1. Farkas Dárius Ádám (Székesfehérvár/BEAC) 1:12:01, 2. Egri Balázs (Budapest/Salgótarján AC) 1:14:16, 3. Bereczki Richárd (Budapest/KSI SE) 1:14:34. Nők: 1. Csáki Enikő (Budapest/FTC) 1:30:15, 2. Csordás Eszter (Agárd) 1:30:31, 3. Réti Kamilla (Gyömrő/MAFC öttusa) 1:32:57.

A BSI következő eseményére, az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra is szeretettel várja az állóképességi sportok kedvelőit.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.