Határ Bernadett a nagy feladatokra már harcra kész lesz

A női kosárlabda Euroliga mezőnyének legmagasabb játékosa, a 208 centis Határ Bernadett két hónap után tért vissza a pályára a Sopron Basket csapatában a koronavírus-fertőzése után. A Szekszárd ellen győzelmet ünnepelt, de elmondása szerint jelenleg csak hetvenszázalékos állapotban van.

Magyar Nemzet
2021. 01. 08. 7:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs abban semmi különös, hogy a Sopron Basket simán nyer. A női címvédő a zajló bajnokságban tizennégy meccsen van túl, valamennyit megnyerte, és a legkisebb különbség, amellyel jobbnak bizonyult soros ellenfelénél, az kereken húsz pont. Ennél egyik vetélytársa sem tudott közelebb kerülni, szerdán este például az egyik elméleti trónkövetelő – a jelek szerint gyakorlati nincsen –, a Szekszárd távozott huszonhárom pontos vereséggel Sopronból.

A mérkőzésnek az adott jelentőséget, hogy csaknem napra pontosan két hónap után, hazai környezetben ismét pályára lépett Határ Bernadett, a soproniak 208 centi magas centere. A legrangosabb európai női sorozat, az Euro­liga mezőnyének legmagasabb játékosáról az október 7-i, Győr elleni meccs után derült ki, hogy koronavírusos. A karanténkötelezettséget követő vizsgálatok után újabb rossz hírt közöltek vele az orvosok: a fertőzés szövődményeként szívizomgyulladást fedeztek fel nála, és emiatt hosszú kihagyás vár rá.

– Ledöbbentem a diagnózis hallatán, tudtam, hogy nagyon nehéz időszak vár rám – emlékezett vissza a Szekszárd elleni találkozó után. – Teljes tétlenségre kárhoztatott a betegség, minden megerőltetéstől eltiltottak az orvosok. Az egészségem volt a tét, és közben ki kellett hagynom a válogatott Európa-bajnoki selejtezőjét és a klub Euroliga-meccseit is. Szerencsére már túl vagyok rajta, és igyekszem nem gondolni rá. Karácsony előtt kezdhettem el újra a sportolást, fokozatosan kapom a terhelést, és örülök, hogy már pályára is léphettem. Érzésem szerint hetvenszázalékos állapotban vagyok, de napról napra erősödöm, jön vissza a játék ritmusa, a labdabiztonság.

Remélem, hogy másfél hét múlva már jó formában segíthetem a csapatot az Euroliga következő, a továbbjutásról döntő buborékjában, egy hónap múlva pedig a válogatott is sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik, mindent megteszek, hogy azon is jól teljesíthessek.

A Sopron Basket egyébként nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is veretlen, az Euroligában mind a négy meccsén győzött, és a hátralévő kettőből elég egyet is megnyernie a továbbjutáshoz. Határ Bernadett egyébként a betegsége alatt 2022 nyaráig meghosszabbította szerződését a soproniakkal, és a hét elején így tett a két amerikai kulcsjátékos, Gaby Williams és Briann January is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.