Pontokkal kezdett az amerikai sztárok között a magyar center

Bemutatkozott az északamerikai női kosárlabda profi ligában, a WNBA-ben Határ Bernadett. A 208 centiméteres magyar válogatott center csapata, az Indiana Fever kikapott Connecticutban, de ő nem vallott szégyent, tizennyolc és fél perc alatt hat pontot és öt lepattanót szerzett.

2021. 05. 20. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmas napokon van túl Határ Bernadett, aki már be is mutatkozott az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, a WNBA-ben. A Sopron Basket 208 centiméter magas centere már tavaly is játszhatott volna az Indiana Fever csapatában, ám egy műtét miatt akkor nem tudott a tengerentúlra utazni. A lehetőség azonban nem veszett el, és az idén március 11-én már szerződést kapott, ám a magyar klubjának a kötelezettségei – Euroliga Final Four, bajnoki döntő – csak május derekán tudott csatlakozni az amerikai együtteshez. Miután átesett a Covid–19-protokollon, megkezdhette az edzéseket is, és tudta, hogy magyar idő szerint csütörtökön hajnalban már mérkőzésen is pályára léphet.

– Ez számomra nagy dolog – mondta Határ Bernadett az Indiana honlapjának. – Ez az első alkalom, hogy az otthonomtól távol játszom egy másik csapatban, szóval eléggé ijesztő, de én csak segíteni szeretnék a csapatnak.

 

Határ Bernadett gyorsan kezd beilleszkedni az új környezetébe
Fotó: Fever.wnba.com

 

Az egyik olyan terület, ahol reméli, hogy hozzájárulhat a csapat szerepléséhez, és segítheti azt, a védekezés.

– Imádok védekezni – tette hozzá a magyar center. – Úgy gondolom, védekezésben hasznára lehetek a csapatnak, és ez a fő célom. Nagyon kedvesek a társaim, sokat segítenek a beilleszkedésben. Három edzésen vettem részt velük, és nagyon sok figuránk van. Szóval nagyon sokat kell tanulnom, és ha elfelejtek valamit, jönnek és segítenek. A családom megkért, hogy küldjem el nekik a linket, ahol tudják majd nézni a találkozót, és azt hiszem, ők még izgatottabbak, mint én. Anyukám folyton azt kérdezi, hogy vagyok, és eléggé idegesít, de igen, nagyon sok támogatást kapok otthonról.

 

 

A bemutatkozás megtörtént, az Indiana Fever a Connecticut Sun vendége volt. Az ellenfélnél szerepelt Briann January, aki Határ Bernadett csapattársa Sopronban, valamint az a DeWanna Bonner, aki tavasszal Európa Kupa-bronzérmet nyert másfél hónapos szekszárdi szereplése során. January a második félidő elején bokasérülést szenvedett, és már nem is tért vissza a pályára. A Connecticut két forduló után veretlenül, az Indiana pedig nyeretlenül érkezett el a találkozóig. Eleinte a vendégek vezettek, az első negyed végén azonban a házigazda egy 17-4-es futással fordított, majd növelte is az előnyét, és 88-67-re győzött.

Határ Bernadett 2 perc 14 másodperccel az első negyed vége előtt állt be, összesen 18 perc 33 másodperc játékidőt kapott, és az utolsó negyedet végig a pályán töltötte. Ennyi idő alatt hat pontot és öt lepattanót szerzett, valamint adott egy gólpasszt is. Első pontját a WNBA-ben pedig a második szakaszban, 1 perc 45 másodperccel a félidő vége előtt szerezte.

A továbbra is nyeretlen Indiana legközelebb magyar idő szerint péntekről szombatra játssza a következő mérkőzését, az Atlanta Dream lesz az ellenfele a saját csarnokában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.