Hatodik GS-döntőjére készül Babos Tímea

Sorozatban a harmadik, pályafutása hatodik Grand Slam-döntőjében szerepelhet Babos Tímea, a legjobb magyar női teniszező és francia partnere, Kristina Mladenovic.

Szilágyi
2019. 06. 08. 9:40
BABOS Tmea; MLADENOVIC, Kristina
Melbourne, 2019. janur 25. Babos Tmea (j) s a francia Kristina Mladenovic az ausztrl Samantha Stosur s a knai Csang Suaj elleni jtszma kzben a melbourne-i ausztrl nylt teniszbajnoksg ni pros versenynek dntjben 2019. janur 25-n. MTI/EPA/AAP/David Crosling Fotó: David Crosling Forrás: MTI/EPA/AAP/David Crosling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban a harmadik, pályafutása hatodik Grand Slam-döntőjében szerepelhet a legjobb magyar női teniszező és francia partnere, Kristina Mladenovic pénteken a papírformának megfelelően 6:2, 6:1-re győzött a belga Elise Mertens és a fehérorosz Arina Szabalenka páros ellen a Roland Garroson. A magyar, francia duó vasárnap a verseny eddigi meglepetéspárosa, a Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai duó ellen játszhat, amelyik többek között a 9., a 4., illetve a 15. kiemeltet is búcsúztatta.

„Szombaton megnézzük az eddigi mérkőzéseiket, felkészülünk belőlük, megpróbálunk kitalálni egy jó taktikát. Tapasztaltabbak vagyunk, többször játszottunk ilyen nagy meccset, és ez fontos lehet a döntőben” – nyilatkozta Babos Tímea a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának.

A női egyes mai döntőjét a nyolcadik kiemelt ausztrál, Ashleigh Barty és a cseh Maréta Vondrousová játssza: előbbi három szettben diadalmaskodott a 17 éves Amanda Anisimova ellen 6:7 (4-7), 6:3, 6:3-ra, utóbbi két szettben, 7:5, 7:6 (7-2) győzte le a magyar származású, brit színekben induló Konta Johannát. Bonyolult a helyzet a férfiaknál: a vártnál sokkal könnyebben, 6:3, 6:4, 6:2-re győzte le Roger Federert, de még nem tudni, kivel szemben védheti meg a címét: a másik ágon Dominic Thiem és a világelső Novak Djokovics mérkőzése a harmadik játszmában félbeszakadt, a felek ma fejezik be az elődöntőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.