Hátrányban volt, de elkerülte a kupablamát a Barcelona

A labdarúgó Király-kupában a héten a negyeddöntőbe jutás a tét. A Barcelona hátrányba került a másodosztályú Rayo Vallecano otthonában, de végül továbbjutott.

Magyar Nemzet
2021. 01. 27. 23:03
La Liga Santander - Real Valladolid v FC Barcelona
SOCCER-SPAIN-REV-FCB/REPORT Fotó: Juan Medina Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalbeli madridi csapatok már elhullottak a Király-kupában. A két fővárosi élklub, a Real és az Atlético egyaránt harmadosztályú rivális ellen búcsúzott.

A második ligás Rayo Vallecano viszont eljutott a legjobb tizenhat közé, ahol a talpon maradt óriást, a Barcelonát fogadta, amelynek az előző körben hosszabbításra volt szüksége a Cornellá ellen.

Az első félidőben nem született gól, a másodikban viszont újabb szenzáció került kilátásba: Fran García egy lépésről a Vallecanónak szerzett vezetést.

A Barcelona azonban jól reagált a hátrányra, egyenlített, majd a korábban lesről is betaláló Frenkie de Jong megszerezte a vezető találatot. Mindkét alkalommal sakk-mattig kijátszotta ellenfele védelmét a Barca.

A hajrában Messi eldönthette volna a meccset, de túlcselezte magát. Sokszor így sem kellett izgulnia a katalán csapatnak, de azért egy alkalommal Netónak nagy védésre volt szüksége, hogy előnyben tartsa a Barcelonát.

A katalán óriás a vártnál nehezebben ugyan, de halad előre a Király-kupában, már a negyeddöntőt várhatja. Szintén bejutott a legjobb nyolc közé szerdán a Sevilla, amely 3-0-ra nyert hazai pályán a Valencia ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.