Hátrányból kellett talpra állni

Minden sorozatot figyelembe véve zsinórban a tizenharmadik győzelmét szerezte meg a Telekom Veszprém. David Davis csapata csapnivaló első félidő után, ötgólos hátrányból kapaszkodott fel a tavalyelőtti győztes Vardar Szkopje ellen a Bajnokok Ligájában. A 29-27-es győzelmet elsősorban magyarjainak köszönheti az immár csoportmásodik Veszprém. A Mol-Pick Szeged a frászt hozta szurkolóira, végül a hajrában egy góllal, 30-29-re nyert az ukrán Motor Zaporizzsja ellen.

2019. 02. 18. 7:17
null
Joan Canellas (labdával) is hatalmas küzdelemre kényszerült az ukrán védelem ellen Forrás: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő fél órán át úgy tűnt, hogy Dejan Miloszavljev megbabonázza a veszprémieket. A 22 éves szerb kapus 55 százalékos hatékonysággal védett az első félidőben, hozzá sem tudott szagolni a meccshez a Veszprém a tavalyelőtti BL-győztes Vardar Szkopje ellen. A szünet után feltámadt a magyar csapat, 16-11-es hátrányból egyenlített, a végjátékban pedig megnyerte a mérkőzést.

A Sterbik Árpádot váltó Mikler Roland zseniálisan védett, hét gólt lőtt, a többiek is hozzátették a magukét a feltámadáshoz, pedig kimagaslott a mezőnyből. A veterán jobbátlövő, a mezőny legjobbja tette fel a pontot az i-re: húsz másodperccel a vége előtt a jobbszélső pozícióból, emberhátrányból biztosította be a győzelmet (29-27). Kétgólos sikerével a Veszprém megelőzte a tabellán a Vardart, és a második helyről várja a folytatást.

Joan Canellas (labdával) is hatalmas küzdelemre kényszerült az ukrán védelem ellen
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

„Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, hiszen nem sok csapat tud nyerni Szkopjéban. Az első félidőben a Vardar nagyon jól játszott, de a szünet után elfáradt, mi át tudtuk venni a vezetést, a kapusunk sokkal jobban védett, mint korábban. A végére sikerült megszereznünk a győzelmet” – értékelt a Telekom Veszprém edzője, David Davis, aki korábban négy és fél éven keresztül dolgozott Szkopjéban.

A másik csoportban a már biztos második Mol-Pick Szeged az ukrán Motor Zaporizzsját fogadta; az első félidőre nem lehetett büszke Carlos Pastor csapata, amely folyamatosan futott az eredmény után. Nehezen tudott felpörögni a magyar bajnok a számára tét nélküli meccsen. A szünet után helyreállt a világ rendje: 22 gólnál utolérte a Szeged az ukrán Motort, végül a kapuban remeklő Mirko Alilovic védéseinek köszönhetően 30-29-re nyert.

„Nehéz mérkőzés volt, de saját magunknak tettük nehézzé. Nemcsak akkor kellett volna jól játszanunk, amikor négygólos hátrányba kerültünk, hanem végig ezen a színvonalon kellett volna kézilabdáznunk” – értékelt a Sport TV-nek a mindig szigorú szegedi edző, Carlos Pastor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.