Hatszáz gól tízesben: Messi hozta a meccset a Barcelonának

A Barcelona hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Levantét a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A játék még mindig nem meggyőző, de hozták a kötelezőt a katalánok.

Magyar Nemzet
2020. 12. 13. 22:55
Classico Messi
Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 24, 2020 Barcelona's Lionel Messi REUTERS/Albert Gea - UP1EGAO17KLSH Fotó: REUTERS/Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kieső helyen álló Levante kezdett veszélyesebben a Camp Nouban: Ter Stegen bravúrral védte De Frutos közeli lövését. Úgy tűnik, rossz hatással volt a vendégek Juventust idéző meze a Barcelonára.

A folytatásban kissé jobban hasonlított már a játék képe arra, amit a katalánok elképzeltek: barcelonai labdabirtoklás és helyzetek. Csakhogy Aitor Fernandezen, a Levante kapusán nem volt könnyű kifogni ezen az estén, Griezmann-nak fejjel és lábbal sem sikerült.

A második játékrészben is sokáig jól tartotta magát a levantei hátsó alakzat, a 76. percben azonban saját térfelén labdát vesztett a vendég csapat, De Jong Messit indította, az argentin pedig a kapufa segítségével megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát. Messi a 10-es mezszám átvétele óta 600 gólnál jár Barcelonában, és végre idén is a házi góllövőlista élére állt, a sérült Ansu Fatit megelőzve.

A hosszabbításban még a lehetséges Levante-büntetőt vizsgáló VAR és egy Son-kapáslövés hozta a frászt a hazaiakra, de maradt az 1-0.

A Barcelona a szenvedős sikerrel még mindig csak nyolcadik a tabellán, amelyet a Real Sociedad több lőtt góljának köszönhetően vezeti a veretlenségét szombaton elveszítő Atlético előtt. Igaz, a vesztett pontokat tekintve még mindig a matracosoké a legjobb mérleg.

La Liga, 13. forduló

Péntek

Valladolid–Osasuna 3-2

Szombat

Valencia–Bilbao 2-2

Getafe–Sevilla 0-1

Huesca–Alavés 1-0

Real Madrid–Atlético Madrid 2-0

Vasárnap

Real Sociedad–Eibar 1-1

Betis–Villarreal 1-1

Elche–Granada 0-1

Barcelona–Levante 1-0

Hétfő

Celta Vigo–Cádiz 21.00

A bajnokság állása: 1. Real Sociedad 26 pont/13 meccs (23-6), 2. Atlético 26/11 (21-4), 3. Real Madrid 23/12... 8. Barcelona 17/11.

/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.