Hazard, Neymar és Sterling sínylette meg a legjobban a járványt

Íme egy tízes lista, amelyre napjaink futballsztárjai közül senki sem szeretett volna felkerülni: Eden Hazard, Neymar, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Mohamed Szalah, Harry Kane, Sadio Mané, Lionel Messi, Kepa Arrizabalaga és Dele Alli. Mivel az elmúlt két hónapban holt idény volt a labdarúgásban, csökkent a játékosok piaci értéke. A Nemzeti Sport és a Képes Sport megnézte, hogy a mértékadó Transfermarkt.de portál adatbázisa szerint melyik tíz játékos bukta a legtöbbet az év eleje óta. Az első helyre Hazard került.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 06. 01. 16:26
NEYMAR
Neymar egyelőre elmarad Messi mögött Fotó: Rebecca Blackwell Forrás: MTI/AP/Rebecca Blackwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eden Hazardot tavaly nyáron százmillió euróért vette meg a Real Madrid a Chelsea-től, és akkor azt lehetett mondani, hogy jó üzletet kötött. A belga középpályás értéke ugyanis másfélszer annyi, 150 millió volt akkoriban, ami aztán már az ősszel csökkenni kezdett, miután sérülések miatt sokat kellett kihagynia. Tulajdonképpen amióta Madridba költözött, egyik sérülés után a másik dönti le a lábáról, mindössze 15 tétmeccsen lépett pályára eddig a királyi gárdában. Az ő esetében tehát kettős hatás eredménye, hogy a januári állapothoz képest is 40 millió eurót esett az ára, így ma már „csak” 80 millióra becsülik; a járvány és a sérülések együtt okozták a 29 éves Hazard nagy árzuhanását.

Fotó: Reuters

Amikor 2017-ben a PSG 222 millió eurót fizetett Neymarért a Barcelonának, az túlment az észszerűség határán. Az addigi világrekordnak több mint a dupláját fizette ki a katari pénzen felhizlalt párizsi klub a brazilért, amit azóta valószínűleg minden érintett megbánt. Természetesen értékét sosem becsülték olyan sokra, de még a járvány európai kitörése előtt is 160 millió eurós árcédulát akasztott rá a Transfermarkt. Huszonnyolc évesen még mindig az egyik legtöbbre hivatott labdarúgó a világon, ám a koronavírus az ő értékére is jelentős hatással volt. Egészen pontosan 32 millió eurót csökkent az ára a futballmentes hónapokban, jelenleg 128 millióra taksálják, így ma már csaknem 100 millióval kevesebbre tartják, mint amennyit a PSG kifizetett érte.

Fotó: MTI/AP/Rebecca Blackwell

A 2–3. helyen holtverseny van Neymar és között. A 25 éves angol szélső értéke az elmúlt években fokozatosan egyre magasabbra kúszott, az előző szezon pedig igazi árrobbanást hozott nála. Nem csoda, a Manchester City egyik legjobbja volt a Liverpool előtt szoros csatában megnyert bajnoki cím megszerzésében, 17 gólt és 12 gólpasszt tett be a közösbe. Az ősszel is folytatta a jó szereplést, 20 találatával mögött a City második legeredményesebb játékosa a szezonban. A járvány kitörése előtt már 160 millió eurót mutatott nála a Transfermarkt értékmérője, de azóta ebből 32 millió elpárolgott, maradt 128 millió, miként Neymar neve mellett is.

A teljes cikk itt olvasható: Vírushatás – íme, a legnagyobb értékcsökkenések a futballpiacon!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.