Hazatért, de gyorsan távozott

A két győzelem melletti tíz döntetlen láttán elfogyott az eddigi edző, László Csaba iránti türelem – mi tagadás, a szurkolók részéről is.

Csinta Samu (Sepsiszentgyörgy)
2019. 11. 13. 10:36
null
A székely edző nem volt proféta a saját hazájában Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat meccs után mindössze két pontra van a kieső helytől, ezért a sokkhatás mellett döntöttek Sepsiszentgyörgyön a futballcsapat vezetői. Hiá­ba mondhatja magáénak a bajnokság eddigi második legjobb védelmét, szenvedett mindössze négy alkalommal vereséget, a két győzelem melletti tíz döntetlen láttán elfogyott az eddigi edző, László Csaba iránti türelem – mi tagadás, a szurkolók részéről is. Diószegi László, a Sepsi OSK többségi tulajdonosa tegnap jelentette be a váltás tényét, és egyben bemutatta az új szakvezetőt. Leo Grozavu játékosként két alkalommal szerepelt a felnőttválogatottban, igaz, épp az 1994-es román aranycsapat idején. Ma mindenekelőtt keménykezű edzőként ismeri a romániai futballtársadalom, aki az FC Botoșani együttesénél a testi fenyítéstől sem riadt vissza a fegyelmezés érdekében. Ugyancsak a moldvai csapatnál ért eddigi edzői pályafutása csúcsára is, 2015-ben az Euró­pa-liga selejtezőkörébe vezényelte a botoșani-i együttest.

A székelyudvarhelyi születésű László Csabának váratlanul rövidre sikerült edzőként a szülőföldre való hazatérés. A szakember a döntetlenek specialistájaként vonult be a romániai sportközbeszédbe, ebből azonban nem tudott megélni. Belső információk szerint az öltözőt is „elveszítette”, ami egy edző számára többnyire végzetes szokott lenni. A két fordulóval korábbi válságot még túlélte, amelyet követően az OSK kiverte a kupából a korábbi győztes és bajnok Astra Giurgiut, majd csupán egy góllal kapott ki az FCSB otthonában. A medgyesi Gaz Metan elleni hazai kudarc azonban a végállomást jelentette. Az edzőváltás pillanatát az is diktálta, hogy az Európa-bajnoki selejtezők miatt november 23-ig szünetel a bajnokság, így az új edzőnek van néhány napja, hogy megismerkedjen a játékosállománnyal.

A székely edző nem volt proféta a saját hazájában
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– Roppant korrekt embert ismertem meg László Csaba személyében, aki semmilyen feltételhez nem szabta az idő előtti távozását – mondta el a Magyar Nemzetnek Diószegi László.

– Azt mondta, neki is a Sepsi OSK eredményessége az elsődleges, ezért elfogadja a döntésünket. Nem volt könnyű, több játékos és az edzőkollégák véleményét is megismerve határoztunk a váltás mellett. László Csaba marad a klubnál, igyekszünk megtalálni a helyét a szakmai munkában.

A klub ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila játékosként is a bőrén érezhette az új edző módszereit, és meggyőződése, hogy ebben a pillanatban Grozavu keménysége és lobogása kell az OSK felrázásához. „Elképzelhető, hogy a pillanatnyilag szabad romániai edzők között akad jobban képzett, de jobban motiváló, a játékosokat folyamatosan tűzben tartó aligha. Hiszek benne, hogy vele sikerül feltornáznunk magunkat a 7-8. helyre, körülbelül ennyire jogosít fel bennünket a jelenlegi bajnokságban a csapat ereje” – fogalmazott Hadnagy.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.