Heister: A Juventus ellen sem fogjuk leparkolni a buszt

Majdnem két és fél év után volt újra eredményes a labdarúgó NB I-ben Marcel Heister. A Ferencváros balhátvédjének szombati bombagólja a Budapest Honvéd ellen három pontot ért a címvédőnek, ünneplésre azonban nem jutott ideje, hiszen a zöld-fehérek kedden már Torinóban, a Juventus ellen lépnek pályára a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 11. 23. 11:45
Marcel Heister, Ferencváros
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marcel Heister a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a csapatára váró Bajnokok Ligája-mérkőzésről.

– A Bajnokok Ligája teljesen más szint, és nincs sok időnk felkészülni a Juventus ellen. Hétfő reggel repülünk Torinóba, délután edzünk egyet, másnap pedig már következik a meccs. Az ellenfelet senkinek sem kell bemutatni, mégis azt mondom, élveznünk kell a mérkőzést, mert nincs vesztenivalónk. Annyit ígérhetek, hogy Olaszországban is próbálunk hűek maradni a saját stílusunkhoz, eszünk ágában sincs beparkolni a buszt a kapunk elé. A Barcelona elleni idegenbeli találkozón sem így futballoztunk, ott is megvoltak a helyzeteink, akárcsak az eddig lejátszott három összecsapáson. Azok a találkozók megerősítettek minket abban, hogy működik a szakmai stáb által megálmodott terv, és képesek vagyunk rá, hogy bizonyos időszakokban irányítsuk a játékot. Az más kérdés, hogy ezen a szinten a legapróbb hibát is kihasználják az ellenfelek. A magyar bajnokságban nem törvényszerű, hogy rossz helyezkedés vagy elpasszolt labda miatt gólt kapsz, a BL csoportkörében viszont nagy valószínűséggel igen.

A balhátvédet a Juventus legnagyobb sztárjáról, Cristiano Ronaldóról is kérdezték, aki a hétvégén duplázott a Cagliari ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson.

– Cristiano Ronaldóról nem kell sok videót néznünk a meccs előtt, őt mindenki ismeri. A legutóbbi bajnokin két gólt szerzett, úgy néz ki, a kihagyás után utolérte önmagát, nyilván ellenünk is mindent belead. Az biztos, hogy a megállítása nem egyetlen játékos feladata lesz, csapatként kell hatékonyan védekeznünk és leszűkíteni a területet – magyarázta Heister.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.