Hetet bele, mint Liverpoolban

Számolatlanul potyognak a gólok a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája-sorozatban; kedden a White Hart Lane-en győzte le 7-2-re a Bayern München a Tottenhamet, szerdán pedig az Anfield Roadon játszott közönségszórakoztató 4-3-at a Liverpool a magyar futball ügyeletes zsenijével, Szoboszlai Dominikkal felálló Red Bull Salzburggal. Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a másik Red Bull-gárda (a lipcsei) otthon kapott ki 2-0-ra a Lyontól.

Ch. Gáll András
2019. 10. 04. 10:33
Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg
A fiatal magyar középpályás még sohasem futott ennyit Fotó: REUTERS/Andrew Yates
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt azért nem kis büszkeség leírni, hogy a magyar futball kirakatemberei is szereplők az európai futball leglátogatottabb színpadán, a Bajnokok Ligája csoportkörében – még ha nem feltétlenül minden alkalommal főszereplők is. Szerda este például 71 percen át taposhatta az Anfield szent gyepét az idény egyik legizgalmasabb, legváltozatosabb, eszeveszett iramot hozó mérkőzésén. A csoportkört 2-0-s nápolyi vereséggel kezdő címvédőnek létkérdés volt a győzelem, és ennek megfelelően a 36. percben már 3-0-ra vezetett Mané, Robertson és Szalah góljával.

A folytatásban azonban feltámadt a Salzburg és kiegyenlített – különösen a dél-koreai Hvang gólja volt csodás, a világ legjobb védőjét, Virgil van Dijkot ültette úgy hintába, ahogy talán még soha senki. A nagy feltámadás közben Szoboszlai is rúghatott volna két gólt, de mindkét helyzetét elpackázta, majd a 69. percben labdát veszített saját tizenhatosa előtt, és ebből szerezte Szalah önmaga második, a Liverpool negyedik, győztes gólját. – Büszke vagyok, mert 3-0-ról fel tudtunk állni az Anfield Roadon a Liverpool ellen, viszont csalódottságot is érzek, mert 3-3 után több volt ebben a mérkőzésben – mondta Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. – Szórakoztató meccs csak a nézőknek volt, mert én ennyit még életemben nem futottam.

A fiatal magyar középpályás még sohasem futott ennyit
Fotó: REUTERS/Andrew Yates

Lipcsében peches meccset játszott a hazai gárda a Lyonnal, mert az első félidőben Timo Werner, a német futball újdonsült csillaga három ziccert is kihagyott, majd utána kétszer is megoldhatatlan feladat elé állították Gulácsit a lyoni csatárok, Depay és Terrier.

A Barca a halvány dortmundi rajt (0-0) után gyorsan hátrányba került az Interrel szemben a Nou Campban, pedig most már Messi is kezdő volt. De aztán jött Suárez, és lőtt egy bámulatos és egy magabiztos gólt, ezzel 2-1-re nyert a Barcelona, és helyreállt a világ rendje. Amikor kijöttek a csapatok a második félidőre, Messi így szólt a csapathoz. – Ne őrüljünk meg, fiúk, támadjuk le őket, de ne ész nélkül, és akkor minden rendben lesz. Így is történt, a Barca leradírozta Antonio Conte csapatát a pályáról és megfordította a meccset.

Így megy ez a világfutball csúcsán.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, E csoport: Liverpool–Salzburg 4-3; F csoport: Barcelona–Inter 2-1; G csoport: RB Leipzig–Lyon 0-2, Zenit–Benfica 3-1; H csoport: Lille–Chelsea 1-2, Valencia–Ajax 0-3.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.