Hétgólos őrülettel kezdte az idényt a Liverpool

A Liverpool egy észveszejtő csatában, 4-3-ra győzte le a frissen feljutott Leedset az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában.

2020. 09. 12. 20:38
Liverpool vs Leeds United
Már 60 bajnoki óta veretlen otthon a Liverpool Fotó: EPA/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két bajnok, két szenvedélyes edző és két legendás szurkolótábor összecsapása lehetett volna ez a mérkőzés, de a járvány miatt sajnos nem teltek meg az Anfield lelátói. Viszont volt itt minden más, mi szem-szájnak ingere: tizenegyesek, meg nem adott gólok mindkét oldalon és annyi érvényes találat, hogy nem győztük kapkodni a fejünket.

Mohamed Szalah már a 4. percben vezetést szerzett a Liverpoolnak: a Robin Koch szerencsétlen kezezése miatt megítélt büntetőt a kapu közepébe bombázta (1-0). Marcelo Bielsa együttesét a korán kapott gól nem zavarta meg, hamar válaszolt, de az első gólját les miatt érvénytelenítették. A másodikat már nem: egy hosszú indítás után Jack Harrison Alexander-Arnoldot megkerülve lőtt a bal alsóba (1-1).

A 20. percben jött a harmadik gól: Andrew Robertson szögletét követően Van Dijk fejese a Leeds fiatal hálóőrével együtt esett be a kapuba (2-1). Azonban a világ legjobb védőjének tartott holland tíz perccel később nagy hibát vétett a saját térfelén, hanyag mozdulata után Patrick Bamford csapott le a labdára, Alisson ugyan beleért a lövésbe, de védeni nem tudott. Az újonc másodszor is egyenlített! (2-2) Levegőt venni is alig volt idő, Szalah bombájával újra vezettek a Vörösök! Robertson szabadrúgása után a kipattanó labdát vágta be a jobb fölső sarokba (félidőben, 3-2).

Alaposan megdolgoztatta őket a Leeds
Fotó: EPA/Paul Ellis

A második játékrészt hiába kezdték jól Kloppék, de támadásaik nem jártak sikerrel. A fehéreké annál inkább, a 66. percben újabb gól! A Pool védelme a vírusszünet óta – magához képest – nem muzsikál jól, ezt büntette meg a mai meccsen sokadszorra is a Leeds, ezúttal Mateusz Klich talált be Alisson mellett (3-3).

A 87. percig úgy tűnt, hogy ez lesz a végeredmény is. A Vörösök meddő támadásai nem jártak sikerrel, de szerencséjükre Rodrigo besegített nekik, felrúgta Fabinhót és tizenegyeshez juttatta a Premier League címvédőjét. Az „egyiptomi király” magabiztosan lőtte be második büntetőjét is. Szalah mesterhármasával a Liverpool nyerte a bajnokok csatáját.

Premier League, 1. forduló:

Liverpool FC–Leeds United 4-3 (3-2).

Gólszerzők: Szalah (4., 33., 88.), Van Dijk (20.), ill. Harrison (12.), Bamford (30.), Klich (66.).

További mérkőzések:

Crystal Palace–Southampton 1-0 (1-0)

Fulham–Arsenal 0-3 (0-1)

később:

West Ham United–Newcastle United 21.00

vasárnap játsszák:

West Bromwich Albion–Leicester City 15.00

Tottenham Hotspur-Everton 17.30

hétfőn játsszák:

Sheffield United–Wolverhampton 19.00

Brighton–Chelsea 21.15

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.