Hétgólos szegedi siker a kézi BL-ben

A két csapat ötödször találkozott egymással, a Szeged egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor győzött a dán Aalborg HB ellen.

Forrás: MTI2019. 10. 13. 19:10
null
Aalborg, 2019. október 13. Tobias Ellebaek, a dán Aalborg HB (k) és Mirko Alilovic, a MOL-Pick Szeged játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Aalborg HB - MOL-Pick Szeged mérkõzésen Aalborgban 2019. október 13-án. MTI/EPA/Henning Bagger Fotó: Henning Bagger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOL-Pick Szeged 35-28-ra győzött a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap.

A két csapat ötödször találkozott egymással, a Szeged egy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor győzött.

Eredmény, Férfi kézilabda BL, csoportkör, A csoport, 4. forduló:

Aalborg HB (dán) – MOL-Pick Szeged 28-35 (17-22)

A vendégek keretéből Nik Henigman és Alen Blazevic hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott meccsen. Kiválóan kezdett a Szeged, amely Dean Bombac, és Bogdan Radivojevic vezérletével ellenállhatatlanul kézilabdázott, folyamatosan növelte az előnyét, és a 19. percben már tíz góllal vezetett (17-7).

A folytatásban hibák tarkították a magyar csapat játékát, ezért a dánoknak egy 7-1-es sorozattal, Mark Marcher találataival a szünetig sikerült csökkenteniük a különbséget. A MOL-Pick Szeged története során második alkalommal szerzett 22 gólt egy félidő alatt a BL-ben, a csúcsot egy 12 évvel ezelőtti mérkőzés jelenti, amikor a csongrádiak harminc perc alatt 24-szer találtak a bosnyák Bosna Sarajevo hálójába.

A vendégcsapat irányítói a második félidőben is kiválóan kiszolgálták Bánhidit, a válogatott beálló pedig szinte mindig élt a lehetőségekkel. Mikler Roland remekül védett, és egy 4-0-s széria elég volt csapatuknak, hogy végképp eldöntsék a meccset, az utolsó 14 percben már felváltva estek a gólok.

A találkozó legeredményesebb játékosa Bánhidi Bence volt 11 góllal, és őt választották a mezőny legjobbjának is. Radivojevic nyolc gólt dobott, a hazaiaknál pedig Möllgaard Jensen hét találatig jutott.

A szegediek jövő vasárnap a horvát PDD Zagreb otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében, a Telekom Veszprém pedig szombaton a címvédő észak-macedóniai Vardar Szkopje csapatát fogadja.

Korábban:

B csoport: Telekom Veszpém-FC Porto Sofarma (portugál) 38-28 (19-16)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.