Heynckes szerint a góllövőlistán őt lehagyó Lewandowski világklasszis

Jupp Heynckes a világklasszis labdarúgók közé sorolta Robert Lewandowskit, aki szerdán szerzett találatával lehagyta őt a német Bundesliga legjobb gólszerzőinek örökrangsorában.

Forrás: MTI2019. 12. 19. 21:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel támadóról Heynckes megjegyezte: leginkább a professzionizmusa nyűgözi le.

„Abszolút világklasszis, különösen ebben a szezonban. Kiváltság volt, hogy együtt dolgozhattam vele” – utalt a Bayern München korábbi edzője volt játékosára.

Lewandowski a klubszezonban 24 mérkőzésen 30 gólt szerzett, a bajnokságban 16 találkozón 19-szer volt eredményes. Jelenleg vezeti a Bundesliga góllövőlistáját; egy góllal előzi meg Timo Wernert (RB Leipzig).

Az örökrangsorban Lewandowski a szombati bajnokin szerzett duplával érte be a 220 találattal visszavonult, 74 éves Jupp Heynckest, de szerda óta a lengyel 221 góllal már egyedüliként foglalja el a harmadik helyet.

A 31 éves Lewandowski előtt már csak Gerd Müller (365 gól) és Klaus Fischer (268) áll a ranglistán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.