Hiába protestáltak ellene, Mohamed Aida utazhat az olimpiára

Rendkívüli elnökségi ülést tartott péntek este a Magyar Vívószövetség, ezen formai okok miatt ismét szavazni kellett az olimpiai utazókról. A válogatott személyi összetétele azonban nem változott, így a női tőrözőknél Mohamed Aida 45 évesen készülhet a hetedik olimpiájára, vagyis csapattársai hiába protestáltak ellene ma reggel nyílt levélben Facebookon. Ez a történet mindenesetre nem vet jó fényt a magyar vívósportra.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 20:28
null
Budapest 20170713 Vívás 2017 válogatott edzés VB felkészülés Mohamed Aida Fotó: Földi D. Attila Nemzeti Sport Fotó: Földi D. Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három nappal a keddi elnökségi ülést követően Csampa Zsolt elnök vezetésével ismét összeült a Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezérkara – tájékoztatott az MVSZ honlapja. Az újabb összejövetelnek kettős oka volt. Egyrészt formai okok miatt meg kellett ismételni az olimpiai vívóválogatott személyi összetételéről szóló szavazást, valamint határidőre ki kellett jelölni a tokiói játékokon részt vevő teljes magyar vívóküldöttséget. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány megismételte keddi előterjesztését, melyet ezúttal valamennyi fegyvernemben elfogadott az elnökség. Ennek értelmében a tokiói vívóválogatott személyi összetétele nem változott, az összeállítás a következő:

Női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat). Tartalék: Szűcs Luca.

Női tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat). Tartalék: Lupkovics Dóra.

Férfikard: Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat), Gémesi Csanád (csapat). Tartalék: Iliász Nikolász.

Férfipárbajtőr:

Az olimpián Battai Sugár, Mohamed Aida és Gémesi Csanád akkor minősül teljes jogú csapattagnak, ha Tokióban legalább egy asszóra becserélik őket a csapatversenyen, érmet is csak ekkor kaphatnak. A keddi névsorhoz képest annyi a változás, hogy férfikardban Decsi Tamás egyéniben is vívhat az olimpián, míg Gémesi Csanád csak csapatban – az ő „pozíciójuk” felcserélődött.

A női tőrözők közül Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra péntek reggel nyílt levelet írt a Facebookon, ebben „Lupkovics Dóra és Mohamed Aida olimpiai csapatban betöltött pozíciójának újratárgyalását” kérték – mindhiába.

Az elnökségi ülésen a további olimpiai résztvevők személyének megvitatására is sor került. Udvarhelyi Gábor személyesen közölte, hogy orvosi utasításra nem utazhat el Tokióba a válogatottal, így az ajánlására és az elnökség döntése alapján az olimpián a kapitányi teendőket Boczkó Gábor sportigazgató látja el. Az elnökség a teljes delegáció bő keretét is megszavazta, hogy ebből mennyi akkreditációt fogad majd el a Magyar Olimpiai Bizottság, az később dől el. Csampa Zsolt elnök ennek kapcsán elmondta, hogy a Covid-helyzet miatt biztonsági okokból és amennyiben lehetőség lesz erre, akkor a csapatok ötödik tagjai, a tartalékok is elutaznak a küldöttséggel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.