Hihetetlen bírói bakival indult az Európa-bajnokság

A labdarúgás szabályai világosan kimondják, hogy szögletrúgásnál nincs les. Az Eb nyitómeccsét fújó Danny Makkelie mégis úgy gondolta, hogy van.

K. D.
2021. 06. 11. 22:35
Makkelie
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokakat meglepett, hogy tavaszi bakija után a holland Danny Makkelie megkapta az UEFA-tól a komoly presztízzsel bíró feladatot, hogy az Európa-bajnokság nyitómeccsét vezesse.

kiakasztását Makkelie rákente a partjelzőjére, akit ki is tett az Eb előtt a csapatból. Azonban úgy tűnik, hogy a holland sípmester nem ismeri megfelelően a labdarúgás szabályait. A lesről szóló, tizenegyedik fejezet harmadik pontja világosan kimondja, hogy szöglet után nincs les – ahogy bedobás és kirúgás után sincs.

Ehhez képest Makkelie partjelzője bőszen lengetett, amikor az olaszok trükkös kis szöglettel próbálkoztak Törökország ellen.

Bár a partjelző is megbukott szabályismeretből, ez nem csökkenti Makkelie hibájának mértékét. A holland sípmester közelmúltját ismerve elképzelhető, hogy ismét megpróbálja áthárítani a felelősséget, de ezúttal nem az volt a probléma, hogy valamit elnézett akár ő, akár valamelyik asszisztense. Ezúttal a szabályt nem ismerte megfelelően.

A közelmúltban a 2014-es világbajnokságon már előfordult, hogy a nyitómeccset vezető bíró, Nisimura Juicsi nem kapott több játékvezetői megbízást a tornán. Könnyen elképzelhető, hogy Makkelie is erre a sorsra jut.

Az olaszokat nagyon nem viselte meg az eset, történelmi sikerrel kezdték az Eb-t Törökország ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.