Hihetetlen, de Eden Hazard megint megsérült

Alighogy visszatért izomsérülése után a pályára, újra kidőlt a sorból Eden Hazard, a Real Madrid méregdrága, 115 millió eurós igazolása. A belga labdarúgó két éve csatlakozott a királyi gárdához, és azóta csaknem másfélszer annyi meccset hagyott ki sérülések miatt, mint amennyin pályára lépett.

Magyar Nemzet
2021. 03. 15. 17:40
La Liga Santander - Atletico Madrid v Real Madrid
Eden Hazard (fehérben) végre magára talált Fotó: Sergio Perez Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sírjanak vagy nevessenek? Ezen kell töprengeniük a Real Madrid szimpatizánsainak, miután újra megsérült. A támadó az elmúlt hétvégén, az Elche elleni bajnokin tért vissza a pályára korábbi izomsérülése után, csereként negyedórát futballozott a 2-1-re megnyert meccsen, majd érkezett a hír, hogy ismét kidőlt a sorból, a mai edzésen már részt sem vett.

A Real Madrid hétfői közleménye szerint Hazard-nak a csípőjében található horpaszizma sérült meg a jobb oldalon, ezért sajtóhírek szerint négy-hat hétig nem játszhat. Ebben az idényben ez már a hatodik eset, hogy sérülés vagy egyéb egészségügyi probléma miatt (novemberben elkapta a koronavírust) rövidebb-hosszabb időre nem számíthat Zinedine Zidane edző a belga klasszisra.

Hazard madridi pályafutására eddig leginkább a tragikus jelző illik. 2019 nyarán 115 millió euróért vette meg őt a klub a Chelsea-től, s ezzel ő lett a Real történetének a legdrágább igazolása Gareth Bale-t (101 millió) és Cristiano Ronaldót (94 millió) megelőzve. A harmincéves sztár azonban eddig nem bizonyította, hogy megérte a pénzét, ugyanis alig játszott. Mostanáig 320 napot töltött sérülten vagy betegen, s 647 nap telt el azóta, hogy bejelentették az érkezését. Tehát a madridi időszakának nagyjából a felében nem tudta ellátni a munkáját.

Mindez a meccsszámokon még inkább meglátszik. Hazard ez idáig ötven tétmérkőzést hagyott ki a realos karrierje alatt, miközben mindössze 36-on lépett pályára. Azt szinte felesleges is ideírni, hogy ezeken négy gólt szerzett. Az újabb sérüléssel tovább pörög a napok és a meccsek száma, amelyeken a belga nem szolgál rá a heti négyszázezer fontos fizetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.