Hitel holnap! – húszdolláros kávé az orlandói buborékban

Jimmy Butler megnyitotta kávézóját az NBA orlandói „buborékjában”. A Miami Heat kosárlabdázója a szállodai szobájában méri a „fekete levest”. Nem véletlenül Big Face a neve az alkalmi eszpresszónak, mert a húszdolláros kávéhoz tényleg pofa kell.

Ch. Gáll András
2020. 08. 17. 5:54
null
Jimmy Butler, az élelmes kávékereskedő az orlandói luxushotel balkonján Forrás: Facebook.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hitel holnap! Ezt írta ki a cégérére Jimmy Butler, a földkerekség egyik legjobban kereső sportolója – 2020-ban 34 millió dollár, durván tízmilliárd forint a fizetése, amit a Miami Heat NBA-klubtól kap –, amikor az orlandói luxusszállodában megnyitotta alkalmi kávézóját. A játékos kihasználja, hogy a „buborékban” nem nagyon lehet kávéhoz jutni, a hotelszobájában – vagy inkább lakosztályában – nyitott egy kis kávékimérést, és csészéjét húsz dollárért (hatezer forint) méri.

Kapható itt minden – latte, americano, cappuccino, espresso –, és mivel Butler nem akarja túlbonyolítani a dolgot, a kicsit, a közepest és a nagyot is ugyanannyiért adja, 20 dollárért.

Jimmy Butler, az élelmes kávékereskedő az orlandói luxushotel balkonján
Fotó: Facebook

Figyelemre méltó két megjegyzés a cégéren: Butler csak készpénzt fogad el, és azonnal kell fizetni, nincs hitel. (No I. O. Y.'s, ami annak a rövidítése, hogy I Owe You, vagyis tartozom neked.)

Butler nyilatkozott az ESPN munkatársának is, és arról beszélt, ha majd egyszer visszavonul, kávéban akar utazni. Kezdésnek nem rossz…

Ja, és rögtönzött üzletének a Big Face, azaz Nagy Arc nevet adta. Ami azt illeti, tényleg pofa kell ahhoz, hogy valaki húsz dollárt kérjen egy csésze kávéért. Bár Butler azt nyilatkozza, az ő vevői annyit keresnek, hogy húsz dolcsi meg se kottyan nekik.

Még nincs vége, most jön a feketeleves (hogy stílusosak legyünk).

– Mivel monopolhelyzetben vagyok, nincs kávézó közel s távol, azt tervezem, hogy felnyomom 30 dollárra egy adag árát.

Ezt hívják üzleti érzéknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.