Hivatalos: Mick Schumacher jövőre a Formula–1-ben versenyez

A Formula–1-ben szereplő Haas istálló honlapján jelentette be, hogy szerződtette a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Micket.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 12. 02. 11:20
Mick SCHUMACHER
Mogyoród, 2019. augusztus 4. A gyõztes német Mick Schumacher, a PREMA Racing versenyzõje a Forma-2-es verseny második futamánank eredményhirdetésén a Forma-1-es Magyar Nagydíj futama elõtt a mogyoródi Hungaroringen 2019. augusztus 4-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–2-es bajnokságot egy versenyhétvégével a vége előtt 14 ponttal vezető Mick Schumacher Formula–1-es debütálásáról már jó ideje pletykáltak, s miután az Alfa Romeo megerősítette, hogy jövőre is a Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi párossal indul, szinte biztossá vált, hogy a mindkét idei versenyzőjétől megváló Haasnál köt ki.

Az amerikai alakulat kedd reggel először bejelentette Nyikita Mazepin többéves szerződését, majd szerdán megerősítette, hogy a Ferrari akadémiáját erősítő Mick Schumacher lesz az orosz csapattársa, vagyis Günther Steinerék két újonccal vágnak neki a nagy szabályváltoztatásokat megelőző 2021-es idénynek.

A többéves kontraktust aláíró Mick Schumacher ezen kívül a jövő hétvégi Abu-dzabi Nagydíj első szabadedzésén, illetve a Grand Prix-t követő kétnapos teszten is vezetheti a Haast – írja a Nemzeti Sport.

„A tény, hogy jövőre a Formula–1 mezőnyét erősíthetem, hihetetlenül boldoggá tesz, nem is találom a szavakat. Köszönetet szeretnék mondani a Haasnak, a Ferrarinak és a Ferrari akadémiának a belém fektetett bizalomért. Emellett szeretném kifejezni a szeretetemet a szüleim felé, tudom, hogy mindent nekik köszönhetek. Mindig hittem benne, hogy megvalósíthatom a Formula–1-es álmaimat. Nagy köszönettel tartozom továbbá a szurkolóknak is, akik támogattak az eddigi pályafutásom során. Mint ahogyan mindig, most is mindent bele fogok adni, és már alig várom, hogy kezdetét vegye a közös utunk a Haasszal” – áll a német versenyző közleményében.

Mick Schumacher legendás édesapja után harminc évvel mutatkozhat be a királykategóriában, amelyben ő lesz a harmadik Schumacher – nagybátyja, Ralf Schumacher 1997 és 2007 között száznyolcvan versenyhétvégén állt rajthoz, ebből hatszor nyert, míg édesapja, neve mellett 91 győzelem és hét világbajnoki cím áll.

Russell ugrik be Hamilton helyére

George Russell, a Williams versenyzője helyettesíti Lewis Hamiltont a hétvégi Szahíri Nagydíjon. A hétszeres világbajnok Mercedes-pilótáról kedden derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal, ezért karanténba vonult.

Russell helyén a Williamsnél a teszt- és tartalékversenyző Jack Aitken mutatkozik be.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.