Hivatalos: Zinédine Zidane elhagyja a Real Madridot

Két, vezetőedzőként eltöltött év után benyújtotta lemondását a spanyol élvonalban szereplő Real Madrid sikerkovácsa, Zinédine Zidane.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 12:37
Zinedine Zidane
epa09205025 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane (R) reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Athletic Bilbao and Real Madrid held at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, 16 May 2021. EPA/Javier Zorrilla Fotó: Javier Zorrilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fabrizio Romano olasz sportújságíró az éjszaka folyamán a Twitter-oldalán osztotta meg azon értesülését, hogy Zinédine Zidane vezetőedző bejelentette távozási szándékát a Real Madridnál. A spanyol klub ezt követően csütörtökön a honlapján osztotta meg a nagyérdeművel, hogy különválnak útjai a francia mesterrel, aki a közlemény szerint maga döntött a búcsú mellett.

„El kell fogadnunk a döntését, és szeretnénk kifejezni a hálánkat az elmúlt években mutatott profizmusáért, elhivatottságáért és szenvedélyéért. Zidane a Real Madrid történetének egyik legnagyobb alakja, és az öröksége túlmutat azon, amit játékosként és edzőként elért a klubbal. Tisztában van vele, hogy a Real Madrid mindig az otthona marad, és a klub szurkolóinak a szívében mindig helye lesz” – írták.

Ezzel eldőlt, hogy a 48 éves tréner második regnálása is véget ér a királyi gárdánál. Zidane először a 2016-os idény közepén foglalta el a vezetőedzői széket, majd 2018 májusában – többek között – egy spanyol bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-győzelem megszerzése után távozott. Julen Lopetegui vette át a helyét, de négy hónap után menesztették, öt hónap elteltével ugyanerre a sorsra jutott utódja, Santiago Solari is. Ekkor, 2019 márciusában került újra képbe Zinédine Zidane, de visszatérését követően nem termett a csapatnak annyi babér. A 2019/20-as idényben ugyan megnyerte a La Ligát, de a legutóbbi kiírásban – tizenegy év után először – trófea nélkül maradt a Real, miután a hazai bajnokságban ezüstérmes lett, a Király Kupában a 32 közül kiesett, a BL elődöntőjében pedig a Chelsea állította meg a madridiakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.