Hivatalosan is fővárosi versenyző lett

A világranglista 37. helyén álló Fucsovics Márton a Budai Teniszcentrumban (BTC) bejelentette, hogy a nagy múltú fővárosi klub, az MTK színeiben folytatja a pályafutását. A megállapodás élettartamával kapcsolatban Deutsch Tamás klubelnök elárulta, hogy Fucsovics — akit a kék-fehérek elnöke világhírű magyarnak nevezett a BTC-ben rendezett sajtótájékoztatón — hosszú távon számíthat az MTK támogatására.

2019. 04. 09. 10:54
null
A teniszező és az elnök egymás kezébe csapott Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napos soroksári gyakorlást leszámítva az utóbbi hetekben, hónapokban az MTK-hoz tartozó Budai Teniszcentrumban edzett, korábbi edzője, Sávolt Attila és a jelenlegi trénere, Olivier Tauma irányításával is a városmajori komplexumban készült. Mindezek után aligha érte váratlanul a közvéleményt, hogy Fucsovics hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be: klubot vált. A világranglista 37. helyén álló nyíregyházi játékos a fővárosi klub elnökével, Deutsch Tamással írta alá a megállapodást.

Immár hivatalos: Fucsovics Márton a nyíregyházi Tenisz Park SE-ből az MTK Budapesthez igazolt. Deutsch Tamás hangsúlyozta, hosszú távú szerződést kötöttek a felek, az első számú magyar teniszező számíthat a kék-fehérek támogatására.

A
teniszező és az elnök egymás kezébe csapott
Fotó: Kurucz Árpád

„Fucsovics Mártonról állíthatjuk, hogy világhírű magyar. Sokan vannak az országban, akik a határon túl már nem ismertek, de minden korban akadnak olyan kiemelkedő egyéniségek, akiket szerte a világban is elismernek. Márton ilyen, én képesnek tartom rá, hogy elérje célját, és bekerüljön a legjobb tíz közé a világranglistán. Ha tudományban vagy művészetben érné el ezeket az eredményeket, mindenki azt mondaná, ő a szakma egyik zsenije. Felejtsük el, hogy a sportolókkal kapcsolatban félve használjuk ezt a kifejezést” – jelentette ki Deutsch Tamás.

A világranglistán 37. Fucsovics edzésfelszerelésben, meghatottan hallgatta a klubelnök méltató szavait. Új trénere, a francia Olivier Tauma a sajtótájékoztató után máris edzést vezényelt neki a BTC egyik salakpályáján.

„Libabőrös lettem Deutsch Tamás elnök úr méltató szavaitól. Az én feladatom az, hogy igyekezzek érmekkel, kupákkal, szép eredményekkel meghálálni az MTK támogatását. Én nem vagyok a szavak embere, a pályán érzem igazán jól magam, megpróbálok minél szebbeket ütni, minél nagyobb versenyeket nyerni. Az életem nem változik meg attól, hogy az MTK-hoz igazoltam, ugyanúgy kizárólag a teniszre kell koncentrálnom, mint idáig” – mondta Fucsovics, mielőtt aláírta a szerződést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.