Hogyan lesz ebből derbi?

Ch. Gáll András
2020. 02. 06. 10:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még el sem kezdődött a labdarúgó NB I 19. fordulójának tegnapi „adagja”, amikor már felkaptuk a fejünket az MLSZ közleményére. – A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését – olvasható a szövetség honlapján. A tavaszi rajt előtt a lila-fehér klub azt jelezte, hogy stadionja alkalmas mérkőzések rendezésére, de múlt szombaton a Mol Fehérvár elleni találkozón látható volt, hogy rendkívül rossz állapotban van a pálya, amely sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra, így nem lehet a Szusza Ferenc Stadionban megrendezni a szombati Újpest–Ferencváros rangadót az MLSZ szerdai döntése értelmében. Az Nb1.hu információja szerint az Illovszky-stadion jöhet számításba helyszínként.

A kora esti meccsek közül a legimponálóbb teljesítményt a kiesés elől öles léptekkel menekülő Paks nyújtotta a már szinte biztos búcsúzó Kaposvár otthonában. A legnagyobb egyéni bravúr Hegedűs Lajos nevéhez fűződik: a Puskás Akadémia kapusa a 91. percben, 2-1-es diósgyőri vezetésnél felment fejelni a vendégek kapuja elé, és be is bólintotta a felcsútiak egyenlítő gólját. Debrecenben a Fehérvár rengeteg helyzetet hagyott ki, és ez megbosszulta magát, mert Bódi büntetőből kiegyenlített.

A forduló rangadójára úgy állt ki a Ferencváros a 2017-es bajnok Honvéd ellen, hogy 2017. április 15. óta veretlen a Groupama Arénában. Az éllovas végigtámadta a meccset, már a 3. percben rúgott egy kapufát Isael, majd Boli, Zubkov és a többiek révén folyton veszélyben forgott a vendégek kapuja. De gól végül nem született az izgalmas meccsen, maradt a Fradi hatpontos előnye.

NB I, 18. forduló:

Debrecen–Mol Fehérvár FC 1-1 (0-1), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1720 néző, v.: Bogár. Gólok: Bódi (81., 11-esből), ill. Hodzic (27.)

Kaposvár–Paks 0-3 (0-2), Kaposvár, 690 néző, v.: Karakó. Gólok: Könyves (17., 41.), Sajbán (83.)

Puskás Akadémia–Diósgyőr 2-2 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 785 néző, v.: Farkas Á. Gólok: Knežević (50.), Hegedüs L. (91.), ill. Iszlai (58. 11-esből), Molnár G. (70.)

ZTE–Kisvárda 1-1 (0-1), Zalaegerszeg, 602 néző, v.: Andó-Szabó. Gólok: Ikoba (77.), ill. Viana (31.)

Ferencváros–Honvéd 0-0, Groupama Aréna, 7227 néző, v.: Pintér.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.