Holman Dávid főszereplő volt a szlovák rangadón

Pozsonyban a Slovan Bratislava 2-0-ra győzte le a Dunaszerdahelyt, a házigazdáknál Holman Dávid, a vendégeknél Vida Kristopher és Vida Máté szerepelt a kezdőcsapatokban.

2019. 12. 10. 11:51
Europa League - Group K - S.C. Braga v Slovan Bratislava
Holman Dávid (jobbra) góljaival nyert 2-0-ra a Slovan Bratislava Fotó: Miguel Vidal Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymással is találkozott a külföldön játszó magyar futballisták egy része a múlt hét végén. Pozsonyban a Slovan Bratislava 2-0-ra győzte le a Dunaszerdahelyt, a házigazdáknál Holman Dávid, a vendégeknél Vida Kristopher és Vida Máté szerepelt a kezdőcsapatokban. Holman Dávidot a 82. percben cserélték le, addig adott egy gólpasszt, és nagyszerűen játszott, ami kiderül Vida Kristopher meccs utáni értékeléséből, amelyet a Nemzeti Sportnak adott: „Az első fél óra a miénk volt, a Slovan azonban szinte a legelső helyzetéből gólt szerzett. Ha a tizenegyest berúgjuk, máshogy alakul a mérkőzés. A sérültjeink nélkül sajnos ez most kevés volt, mégsem kell szomorkodunk, jó őszt zártunk. Holman Dávidot megpróbáltuk megfogni, de nagyon jól játszott, sokat hozzátett ahhoz, hogy nyerjen a Slovan.”

Érdekes hozzátenni azt, amit a helyi újságírók által is nagyon megdicsért Holman Dávid mondott önmagáról: „Az igazat megvallva úgy éreztem, az utóbbi időben ez volt talán az egyik leggyengébb meccsem. Akadtak hibáim, főként az első félidőben. Nem voltam tökéletes állapotban, hőemelkedéssel küzdöttem pénteken és a szombati meccs előtt is, kijött rajtam az ősz fáradtsága.”

A középpályás emellett beszélt arról is, hogy a szlováktudása már elegendő a lelátóról érkező magyarellenes bekiabálások megértéséhez, de számára az a fontos, hogy a klubjában a vezetőktől, a társaktól és a szurkolóktól is megkapja a kellő tiszteletet.

Holman Dávid (jobbra) a Slovan legjobbja volt a DAC ellen
Fotó: Reuters

Találkozhattak volna magyarok a görög bajnokság Atromitosz–Arisz Szaloniki mérkőzésén is, ám a vendégek vezetőedzője a kispadon jegelte Korhut Mihályt, így csak a házigazdát erősítő Megyeri Dávid és Ugrai Roland képviselte hazánkat a pályán, előbbi végig, utóbbi az 55. percig, a végeredmény pedig 2-2 lett. Cipruson az Omonia Nicosia hazai pályán 2-0-ra verte a Doxát Lang Ádámmal a védelemben, az Apollon Limasszol pedig Szalai Attilát is bevetette az AEK Larnaca 3-1-es legyőzéséhez.

Nem volt boldog hétvégéje Kádár Tamásnak: csapata, a Dinamo Kijev otthon szenvedett 2-1-es vereséget a Zorjától, a magyar válogatott védő pedig a 33. és az 52. percben is kapott sárga lapot, így kiállította a játékvezető. Ennél szebb napot élt át Kleinheisler László, aki kezdőként lépett pályára a horvát NK Osijekben, s négy hónap után a 82. percben szinte titokban szerzett gólt – a nagy ködben csak kevesen láthatták a találatot, az eszéki együttes így nyert 4-0-ra a Lokomotiva Zagreb ellen. nem állt be az osztrák Salzburgba, Bese Barnabás tíz percet kapott a francia másodosztályú Le Havre-ban, amely 2-1-re győzött a Rodez otthonában, Holender Filipet pedig a 87. percben cserélte le a svájci Lugano edzője, a csapat 1-1-et játszott a Xamax vendégeként. A Bundesliga magyarjai közül védte a Hoffenheimet 3-1-re legyőző Leipzig kapuját, 88 percet töltött a Wolfsburgot 1-0-lal felülmúló Freiburgban, pedig a 80. percben állt be a Mainzba, amely 2-1-re kikapott Augsburgban. Végül Anglia, Championship: gólpasszt adott a Fulham vendégeként 2-1-re nyerő Bristolban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.