Holman Dávid: két gól és egy gólpassz Szlovákiában + videó

Nagyszerűen sikerült Holman Dávidnak a szombat esti bajnoki a Slovan Bratislavában. A pozsonyiak a magyar válogatott középpályásának vezérletével 5-0-ra győztek a Ruzomberok ellen a szlovák labdarúgó elsőosztályban.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 10:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holman a kezdőben kapott helyet a Slovan Bratislavában, és már a 24. percben kiosztott egy gólpasszt, aminek köszönhetően megszerezték a vezetést a házigazda pozsonyiak. Még az első félidőben megduplázódott az előny, a 30. percben Holman már maga vette be a Ružomberok kapuját. Végül a sima 5-0-s Slovan-győzelemmel véget érő mérkőzés negyedik találata is a magyar futballista nevéhez fűződött.

 

Holman a két góllal és egy gólpasszal három kanadai pontot szerzett, amivel beállította az egyéni csúcsát. Tavaly szeptemberben a Nyitra ellen mesterhármast szerzett a Fortuna Ligában, 2017-ben pedig még a Debrecen színeiben ért el szintén két gólt és egy gólpasszt a Haladás ellen az NB I-ben.

Ami a többi magyar légióst illeti, szombaton csereként állt be a Salzburgban, amely 3-1-re nyert a Ried otthonában az osztrák élvonalban. Belgiumban Bese Barnabás végig a pályán volt a Leuvenben, amely 3-2-re kikapott a Genttől. Svájcban Kecskés Ákos és Holender Filip Luganója 2-2-t játszott a Zürichhel – előbbi magyar végig a pályán volt, utóbbi a 73. percben állt be. Törökországban Varga Kevin hetven percet töltött a pályán a Kasimpasában, amely 1-0-ra kikapott Hataysportól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.