Holman Dávid kulcsszereplővé lépett elő a feröeri Slovan-botrányban

Elképesztő fordulatot vett a KÍ–Slovan Bratislava labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező ügye. A pozsonyi csapat csak akkor állhat ki, ha otthonról teljesen új keretet küld a Feröer-szigetekre. Az eredeti küldöttség egyik tagja ugyanis pozitív koronavírustesztet produkált, s a házigazdák karanténba zárták a Slovan valamennyi ott tartózkodó tagját. Holman Dávid lehet az egyik pótmegoldás, ő ugyanis jelenleg még Pozsonyban tartózkodik.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2020. 08. 19. 18:28
Europa League - Group K - S.C. Braga v Slovan Bratislava
Holman Dávid (jobbra) góljaival nyert 2-0-ra a Slovan Bratislava Fotó: Miguel Vidal Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról korábban az Origó nyomán beszámoltunk,veszélybe került a KÍ–Slovan Bratislava labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező megrendezése, mert a szlovák csapat egyik tagja koronavírusosan érkezett meg Feröerre. Az Origó újabb fejleményeket közölt az ügyben.

Az aktuality.sk beszámolója szerint hétfőn, az elutazás előtt az egyik játékos, Vladimír Weiss vírustesztje pozitív eredményt hozott, ezért ő Pozsonyban maradt.

A feröeri repülőtéri tesztelés mutatta ki az újabb bajt – a csapat fizioterapeutája koronavírusosan érkezett Feröerre. Csakhogy a szlovákok nem várták meg az eredményt, az egész csapat Tórshavnban sétálgatott, úgy tettek, mintha mi sem történt volna. Abban a pillanatban, ahogy kiderült a baj, a helyi egészségügyi miniszter 14 napra karanténba zárta volna az egész küldöttséget. A másik lehetőség az volt, hogy a Slovan azonnal utazzon haza, a meccs pedig elmarad.

Szerda délre annyi derült ki, hogy a Slovan kapott az UEFA-tól még egy lehetőséget. A szlovákoknak teljesen új csapattal kellene kiállniuk a selejtezőre, amelyet akár pénteken este is meg lehet rendezni. Az egyetlen feltétel, hogy az új játékosoknak negatív tesztet kell produkálniuk.

Holman Dávid Pozsonyban maradt, tartalékokkal utazhat ki
Fotó: Reuters

A Slovannak most tehát keresnie kellene minimum 13 olyan futballistát, akik nem utaztak már el Feröerre és akik nem betegek. Az ő odautaztatásuk és az újabb feröeri reptéri tesztelés, valamint a negatív eredmény az egyetlen elégséges feltétele annak, hogy ne maradjon el a meccs és a Slovan ne essen ki játék nélkül a sorozatból.

Azok a Slovan-futballisták, akik már Feröeren tartózkodnak és az első kontingenssel érkeztek oda, semmiképpen sem játszhatnak a meccsen, mert nem engedik őket a pálya közelébe sem.

Tartalékok alkothatják a felmentő sereget

Az Origó úgy tudja, hogy a Slovan megoldja a problémát és megpróbál 13 hadra fogható játékost összeszedni. A 30 fős keretükből eredetileg 20 játékos ment Feröerre. Kérdés, mi lesz most, amikor a szlovák bajnoknak valahogy ki kell állítania egy csapatot a KÍ ellen. A szlovák bajnoki címvédő két nap múlva a tartalék csapatával állhat ki, amely három vereséggel kezdte a másodosztály új idényét. A keretben helyet kaphat a magyar válogatott Holman Dávid, valamint a marokkói Mohammed Rarsalla Kadfi, ők ugyanis nem tartottak az együttessel hétfőn.

A Slovan honlapján Ivan Kmotrík klubigazgató bejelentette, vállalják a pénteki mérkőzést, egyben köszönetet mondott az UEFA-nak, amely mindent megtett a meccs megrendezéséért, szemben a feröeri hatóságokkal, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozóra ne kerüljön sor és a lehető legnehezebbé tegyék számukra a helyzetet.

A Slovan elnöke bízik benne, a kinN tartózkodók is játszhatnak

A sportvezető leszögezte, mindenben az UEFA-protokoll szerint jártak el, mind a 18 kiutazott játékosuk negatív tesztet produkált vasárnap és hétfőn is. Hozzátette, Pozsonyból érkeznek futballisták a felnőtt- és a juniorkeret tagjai közül, de továbbra is reménykednek abban, hogy a jelenleg Tórshavnban tartózkodó labdarúgóikra is számíthatnak, hiszen közülük senki sem fertőzött.

– Örülünk, hogy továbbra is van esélyünk, és pénteken harcolhatunk a következő fordulóba jutásért. Úgy gondoljuk, minden a tisztességes játék szellemében fog zajlani, és a továbbjutás a pályán dől majd el – mondta Ivan Kmotrík.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.