A Honvéd nem menekült, a Fehérvár még hisz a második helyben

Az NB I 30. fordulójának a zárasaként szerda este két mérkőzésre került sor. A forduló többi eredményével együtt úgy alakult a helyzet, hogy maradtak még eldöntendő kérdések a hátralévő három körre, mivel a Mol Fehérvár 3-1-re nyert Mezőkövesden, a Paks pedig 2-0-ra legyőzte a Bp. Honvédot.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 22:11
null
2021.04.21 Paks, Pakson a stadionba a Paksi Fc mérközött meg a Budapest Honvéddal. Fotó:Makovics Kornél Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volt összefüggés a Mezőkövesd és a Mol Fehérvár, valamint a Paks és a Bp. Honvéd mérkőzései között. A Puskás Akadémia 2-1-es diósgyőri veresége érdekes helyzetet teremtett, hiszen a fehérváriaknak így még nem kellett lemondaniuk a második helyről, igaz, ehhez számukra nemigen lehetett elég egy pont, a másik találkozón pedig a Paks egy győzelemmel közel kerülhetett a Fehérvárhoz, ha az kikap Mezőkövesden, a Bp. Honvéd viszont egy vereséggel közel marad a kiesést jelentő helyekhez.

A Mezőkövesd–Fehérvár kezdődött előbb negyedórával, és az a hazai csapat, amely az előző három mérkőzésen nemcsak pont, hanem rúgott gól nélkül is maradt, viszonylag hamar vezetést szerzett: a 13. percben Besirovic remekül ugratta ki a leshatáron tartó meglóduló Vutovot, aki az ötös bal sarkától ballal a léc alá vágta a labdát – 1-0. Természetesen a fehérváriak nem adták fel, nagy fölényt harcoltak ki, d e csak az 59. percben sikerült egyenlíteniük: Dárdai balról, az alapvonaltól középre ívelt, Vajda röviden szabadított fel, a labda Bamgboye elé pattant, aki egy igazítás után ballal 9 méterről a kapu jobb oldalába helyezett – 1-1. Hat perccel később pedig már vezettek is a vendégek: Nego a tizenhatos elől, kissé jobbról átívelt a védelem mögé a túlsó oldalra, Dárdai pedig az ötös bal sarkának közeléből ballal a hosszú sarokba lőtt. Nem találta el ugyan jól a labdát, ám az a bal sarokban kötött ki – 1-2. A Mezőkövesd iparkodott, még az utolsó percekben is volt esélye az egyenlítésre, ám a 94. percben a vendégek eldöntötték a három pont sorsát: Nego indított a jobb szélen Petrjakot, aki egyből középre lőtte a labdát, ahol Szabó Levente érkezett, és 7 méterről jobbal a bal alsó sarokba helyezett, Szappanos csak beleérni tudott a labdába – 1-3.

 

Futballett a Mezőkövesd és a Mol Fehérvár mérkőzésén
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Pakson a hazai együttes lényegében az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Magabiztosan, mi több, olykor ügyesen futballozott, és a 34. percben Lorentz jobb oldali beadása után Batik nem tudott felszabadítani, így pontosan Hahn János elé pattant a labda, a góllövőlistát vezető csatár pedig jobbal, az öt és feles jobb oldalától, állítgatás nélkül a kapuba bombázott – 1-0. Öt perccel később pedig máris kettő volt az előny: Szabó Bálint passza után Balogh Balázs átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd 23 méterről, ballal a bal alsó sarokba zúdította – 2-0.

 

Ez volt a Paks első gólja, Hahn János vágta a labdát a léc alá
Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél

 

A második félidőben a Bp. Honvéd lelkesen ment az eredmény után, de sokáig csak úgy került közel a gólszerzéshez, hogy a játékvezető nem adott meg a javára egy tizenegyest. Ezzel a verséggel a Bp. Honvéd nem került biztonságba, mindössze négy ponttal előzi meg az utolsó előtt Diósgyőrt.

Ami pedig a Mol Fehérvárt illeti, a győzelmével megőrizte a hat pontos előnyét a Pakssal szemben, ugyanakkor ötre faragta le a hátrányát a Puskás Akadémiával szemben, azaz a hátralévő három fordulóra maradtak még eldöntendő kérdések.

Labdarúgó NB I, 30. forduló

Kedd

Zalaegerszeg–Budafok 5-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Bogár. Gólszerző: Koszta (11-esből 36., 37.), Szánthó (57.), Favorov (66.), Futács (89.)

Ferencváros–Újpest 3-0 (2-0), Groupama Aréna, jv.: Solymosi Gólszerző: Uzuni (12.), Tokmac (29.), Uzuni (11-esből 76.)

Szerda

Diósgyőr–Puskás Akadémia 2-1 (1-0), Miskolc, vezette: Vad II.. Gólszerző: Grozav (22.), Molnár (94.), illetve Urblík (74.).

MTK Budapest–Kisvárda 0-1 (0-1), Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, vezette: Pillók. Gólszerző: Csirkovics 26.

Mezőkövesd–Mol Fehérvár 1-3 (1-0), Mezőkövesd, jv.: Vutov (13.), illetve Bamgboye (59.), Dárdai (65.), Szabó L. (94.)

Paks–Bp. Honvéd 2-0 (2-0), Paks, jv.: Berke. Gólszerző: Hahn (34.), Balogh B. (39.)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.