Honvéd–Vidi finálé ezúttal a kupában

A Honvéd és a Mol Vidi játssza a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét május 25-én a Groupama Arénában, miután a kispestiek tegnap az elődöntő visszavágóján 3-0-ra nyertek Soroksáron, és 5-1-es összesítéssel továbbjutottak. A két klub két éve a bajnokság utolsó fordulójában játszott emlékezetes, döntőnek beillő mérkőzést; akkor a Honvéd győzött.

Magyar Nemzet
2019. 04. 25. 11:12
ERDÉLYI László
Küzdött, de végül elhasalt a másodosztályú csapat Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Gergely és Lőrinczy Attila pengeváltása vezette fel, és lényegében el is döntötte a párharcot. A két játékos jól ismeri egymást, hiszen hosszú éveken át együtt nevelkedtek Kispesten. Lőrinczy immár a másodosztályú Soroksár labdarúgója, s talán túlzottan is fűtötte a bizonyítási vágy. A mérkőzés elején szép csellel lódult meg a vendégek térfelén, de mielőtt helyzetig jutott volna, Nagy rutinosan „elütötte”, amit megúszott egy sárga lappal. Néhány perccel később a Honvéd játékosa került helyzetbe a Soroksár tizenhatosán belől, s kortársa – Nagy 26, Lőrinczy 25 éves – túlzott vehemenciával rontott rá. Pintér játékvezető nem ítélhetett mást, mint 11-est, amit Ben Hatira magabiztosan értékesített.

Küzdött, de végül elhasalt a másodosztályú csapat
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az első meccsen a Honvéd 2-1-re nyert, tehát a Soroksárnak két gólt kellett volna szereznie a hosszabbítás kicsikarásához. Küzdöttek becsülettel Lipcsei Péter tanítványai, de a Honvéd szilárdan tartotta az előnyt, majd a hajrában Danilo és Tischler találatával kiütésessé (3-0) tette a győzelmet.

– Az első gól megkönnyítette a dolgunkat, utána gusztustalan célfutballt játszottunk – értékelt találóan és őszintén Nagy Gergely a mérkőzés után. Majd hozzátette a két évvel ezelőtti bajnoki hajrára utalva: – Két éve egyszer már legyőzték sorsdöntő meccsen a Video-tont, most a kupában miért ne sikerülne ugyanez.

Tényleg, miért is ne? Igaz, a Vidinek kedvez, hogy a Fraditól elszenvedett vereség után elengedheti a bajnoki hajrát, s rápihenhet a kupadöntőre, de egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.