A Puskás Akadémia 0-3 után megpróbálja majd a lehetetlent

A labdarúgó Európa-konferencialiga második selejtezőfordulójában a Puskás Akadémia csütörtökön váratlanul 3-0-ra kikapott Lettországban az FK Rigas FS vendégeként, így nagyon nehéz helyzetből várja a jövő heti visszavágót. A PAFC vezetőedzője, Hornyák Zsolt azonban ígéri, mindent megtesznek a továbbjutásért, még akkor is, ha ez lehetetlennek tűnik.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2021. 07. 23. 7:47
null
Fotó: DOME LASZLO BALAZS Forrás: Facebook/Puskás Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lettországi találkozón már a 24. percben kialakult a végeredmény, a hazaiaktól Lemajics a 8. percben és a 24.-ben 11-esből talált be, a két gólja között pedig Friesenbichler pedig a 18. percben volt eredményes.

– Megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Készültünk a jobb oldali beívelésekre, figyelmeztettem játékosaimat a rögzített helyzetekre, mégsem tudtuk hatástalanítani az ellenfél erősségeit, s a harmadik góllal lezárult a meccs. Próbáltunk változtatni, kisebb-nagyobb helyzeteket is kidolgoztunk, kezezésgyanús helyzet is akadt, de nem voltunk eredményesek, nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe – értékelt Hornyák Zsolt.

– Labdabirtoklásban jók voltunk, az akaraterő rendben volt, de az egyéni hibák döntőnek bizonyultak. Azt csináltuk, amit elterveztünk, erőltettük a saját játékstílusunkat, de három gól után nem tudtunk talpra állni – tette hozzá Hornyák, aki jövő héten megpróbálja csapatával a lehetetlennek tűnő, háromgólos hátrányt ledolgozni. – Nem lehetetlen a továbbjutás, de sajnos húsz perc alatt eldőlt ez a mérkőzés. Igyekszünk megváltoztatni a párharc kimenetelét, megpróbálkozunk a lehetetlennel is.

A Rigas vezetőedzője, Viktors Morozs érthetően elégedetten értékelt:

– A találkozó minden tekintetben felülmúlta a várakozásaimat, remek mérkőzést játszottunk. Működött a tervünk, minden úgy alakult, ahogy a meccs előtt megálmodtuk. Mindvégig fegyelmezetten játszottunk, egyben volt a társaság. A szünetben arra kértem a játékosaimat, mindegy, mi az eredmény, ragaszkodjanak az elképzelésekhez, s küzdjenek olyan elánnal, mintha 0-0 lenne az állás. Tökéletesen játszottak – mondta Viktors Morozs.

A vezetőedző arra a kérdésre is válaszolt, hogy többre számított-e a Puskás Akadémia ellen.

– Azt nem mondanám, mert kiveséztük a csapatot. Mint az várható volt, az ellenfél játékosai gyorsak voltak, de sokat dolgoztunk, hogy féken tartsuk őket, lezártuk előttük a területeket. Ellenfelünk azt hihette, könnyebb dolga lesz. A következő, magyarországi összecsapás kemény menet lesz, mert a Puskás most már sejtheti, mire számíthat tőlünk – mondta a Rigas trénere, ugyanakkor hangsúlyozta, nem dőlt el a továbbjutás. – Nagyon boldogok vagyunk a nagy különbségű győzelem miatt, de még nincs lefutva a párharc, a második felvonás még hátravan. Félúton vagyunk, szeretnénk továbbjutni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.