Mentőhelikopterrel vitték Jakobsent az intenzívre

Szándékosan okozta vetélytársa életveszélyes sérüléssel járó bukását a holland Dylan Groenewegen a kerékpárosok Lengyel Körversenye első szakaszának katowicei befutójánál. Groenewegen a cél előtt, 80 km/órás sebességnél vállával kilökte a pályáról honfitársát, Fabio Jakobsent, akit mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani életveszélyes állapotban.

Ch. Gáll András
2020. 08. 06. 6:20
null
A szörnyű karowicei bukás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horror a Lengyel Körversenyen.

A kerékpársport történetének egyik legborzalmasabb balesete, vagy inkább szándékos balesetokozás árnyékolta be a Lengyel kerékpáros Körverseny első szakaszának katowicei befutóját. Az élen haladó holland Dylan Groenewegen az utolsó métereken, 80 km/órás sebességnél – a felvételek tanúsága szerint – vállal szándékosan kilökte a pályáról honfitársát, Fabio Jakobsent, aki az útvonalat szegélyező kerítésnek zuhant, azon átszaltózott, az egyik ott dolgozó fotóst is leütve a lábáról. Látszik a videón, hogy amikor Jakobsen előzni akar, Groenewegen kiteszi a jobb vállát, és leszorítja az úttestről a vetélytársát.

Végül hat kerékpárost érintő tömeges bukás lett az esetből, maga Groenewegen (Jumbo-Visma), a katasztrófa okozója is elesett, de nem lett semmi baja. A 23 éves Jakobsent (Deceuninck-Quickstep) mentőhelikopterrel a sosnowieci kórházba szállították, mesterséges kómában tartják, az orvosok küzdenek az életéért.

A szörnyű karowicei bukás
Fotó: Facebook.com

Groenewegent azonnal kizárták a versenyből és 500 svájci frankra büntették, de ezzel még nincs vége az ügynek, mert a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség tüzetes vizsgálatot rendelt el. Óriási a felháborodás kerékpároskörökben, állítólag a 27 éves Groenewegen nem először vetemedett hasonló sportszerűtlenségre, amit egyesek egyenesen bűncselekményként aposztrofálnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.