Hosszabbítás után verte ki a Honvéd a Turkut az Európa-ligában

A labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Honvéd csütörtökön éjjel a Hidegkuti-stadionban hosszabbítás után 2-1-re verte a finn Inter Turkut, így továbbjutott a következő körbe. A Honvéd a 90. percben szerezte meg a vezetést, de a 91.-ben a vendégek is betaláltak, ezért kellett túlórázni. Ám minden jó, ha a vége jó!

2020. 08. 27. 23:31
null
Labdarúgó Európa-liga - Budapest Honvéd-Inter Turku Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában a Ferencváros még szerdán továbbjutott, az Európa-ligában csütörtökön este a selejtező első körében a Fehérvár is vette az akadályt, a Puskás Akadémia viszont elvérzett, kupacsapataink közül utolsóként pedig a Honvéd lépett pályára, itthon az Inter Turku ellen. A finn bajnokság tavalyi ezüstérmese hazájában a jelenleg futó szezonban tizenkét forduló után 25 ponttal (8 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség) újra a második helyen áll a tabellán, de a Honvéd játékoskerete háromszor többet ér (8,48 millió euró és 2,85 millió euró), mindenképpen a magyar kupagyőztes számított esélyesnek a koronavírus-járvány miatt zárt kapus összecsapáson.

Bódog Tamás vezetőedző a Tujvel – Baráth, Batik, Lovric, Uzoma – Zsótér, Gazdag, Hidi, Kesztyűs – Tóth-Gábor, Ugrai kezdőcsapatot küldte a pályára, a kisapdra Nagy S., Mezgrani, Cipf, Kamber, Traoré, Aliji és Gale ült le. A kezdő 11-ben tehát helyet kapott a nyáron az NB II-es Haladástól szerződtetett 18 esztendős csatár, Tóth-Gábor Kristóf.

A papírforma hiába szólt a Honvéd mellett, az első félidőben ugyanazt láttuk, mint a Fehérvár meccsén 120 perc alatt: szenvedett a magyar csapat. Mi több, a Hidegkuti-stadionban a 35. percben a vendégek előtt adódott hatalmas lehetőség, egy kontra végén Ruane 15 méterről alig lőtt a bal alsó sarok mellé; Tujvel már verve volt. A második félidőre Baráthot Mezgrani váltotta. Az 58. percben Ugrai rúghatott szögletet, Batik Lovric elé fejelte a labdát, de a horvát védő három méterről nem találta el a kaput... A 63. percben Tujvel szerencsétlenkedett, rárúgta Källmanra a labdát, akiről Turuholmhoz pattant, az ő lövésébe aztán Tujvel belevetődött. Nem sokkal később Engström lőhetett tiszta helyzetből 12 méterről, szerencsénkre kapu fölé durrantott. Tóth-Gábort Traoré váltotta, a 78. percben pedig majdnem megszerezte a vezetés a Honvéd: Mezgrani 28 méteres löketét Moisander a jobb oldali kapufára tolta, ahonnan kifelé pattant a labda.

A 90. percben viszont tényleg vezetett a Honvéd, Ugrai tökéletes jobb oldali beadását Traoré 10 méterről befejelte (1-0). Két perc volt a hosszabbítás, ennyit kellett volna kihúzni, de a Turku rögtön a középkezdés után egyenlített, és ehhez mindössze 12 másodpercre volt szüksége! A finnek előrevágták a labdát, Liliu pedig 17 méterről a jobb alsóba lőtt (1-1). Nem hittünk a szemünknek!

A gyors gólváltás:

Így aztán jött a 2x15 perces hosszabbítás, és az első végén, a 105. percben megint jött Traoré. A 20 éves mali csatár, aki augusztus elején igazolt a Honvédhoz, két védő között kilépett, ám mielőtt kapura lőhetett volna, a menteni igyekvő Hämäläinen megelőzte, ő lőtt a kapuba, hatalmas öngólt szerzett (2-1). A 113. percben Kesztyűs fejese a kapufán csattant, így még izgulnunk kellett, mert a vendégeknek is akadt még helyzete, de maradt a 2-1, a Honvéd továbbjutott. Ez a lényeg, mert lássuk be, az nagyon kínos lett volna, ha úgy esik ki, hogy 90. percben még vezetett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.