Hosszú Katinka alaposan rácáfolt a kétkedőkre

Hosszú Katinka három számban győzött a Tüske uszodában rendezett felkészülési viadal második napján. Ennél is fontosabb, hogy az összes számban rajthoz állt – ahogy fénykorában. A háromszoros olimpiai bajnoknő érzi az olimpia szagát, rácáfolt a kétkedőkre, nem is kérdéses, hogy nagyon komolyan veszi a tokiói felkészülést.

Magyar Nemzet
2021. 02. 18. 11:08
HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka visszatalált régi énjéhez Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

100 méter gyorson, 100 mellen és 200 vegyesen is győzött. A versenyt és a saját teljesítményét így értékelte:

– Nagyon jó, hogy sikerült megszerveznie a Magyar Úszószövetségnek ezt a felkészülési versenyt, mert alapvetően én mindig is versenyekkel készültem. Az időktől függetlenül szerintem sokat tud lendíteni a felkészülésemen, hogy ezt a programot így végig tudtam úszni. Nagyon örülök neki, hogy sok számban, sőt majdnem az összes számban jobbat tudtam úszni, mint két hete Nizzában a Golden Touron, ez már azért mutatja, hogy az irány jó, és az is jól jött ki, hogy ilyen vegyes sorrendben voltak a számok. A 200 és 400 vegyeshez igazából minden számban jónak kell lenni, a sprintekben és a hosszabb távokon egyaránt. A múlt év nagyon nehéz volt számomra versenyek nélkül, és alapvetően elég maximalista vagyok, mindig szeretnék gyorsabban és jobbat úszni. Ugyan már rengeteg szezon van a hátam mögött, így az évek során azt alakítottam ki magamban, hogy az adott helyzetből kell kihoznom a maximumot. Ezért ezen a versenyen egyértelműen az volt a legpozitívabb, hogy sokkal gyorsabb voltam, mint Nizzában, szóval ezt a tendenciát próbálom fenntartani a következő időszakban, és hogy minél gyorsabban visszakerüljek abba a formába, ahol tavaly ilyenkor tartottam.

Milák négy számban nyert

még Hosszú Katinkán is túltett, ő négy számban győzött. Gyakorlatilag bemelegítés nélkül állt oda a 400 gyors rajtjához, majd remek úszással megnyerte a versenyt – megadva az alaphangot a folytatáshoz, melynek során délelőtt behúzta a 100 gyorsot (az országos csúcstartó Németh Nándornál is sebesebb volt öt századdal), majd délután 200 gyorson és 200 pillangón is diadalmaskodott. Utóbbi távon némi meglepetésre a szám kiválóságai előtt Verrasztó Dávid végzett a második helyen.

– Nagyon jó volt ez a kis verseny – összegzett Milák Kristóf. – Látszott, hogy mindenki edzésből úszik, mindenki fáradt, mindenki kemény munkát tudhat maga mögött. Már nem érzem a koronavírus okozta hatásokat. Kellett nagyjából két-két és fél hónap, hogy kimenjen belőlem teljesen ez a vírus okozta kellemetlen dolog. Január óta egy kemény felkészülésben vagyunk, ami egészen jól megy, jól érzem most magam, de még keményebb munkát kell beletolni az egészbe, hogy minden összeálljon az országos bajnokságra.

kezd belelendülni

A férfiaknál említésre méltó Telegdy Ádám 100 és 200 duplája háton, illetve a húszesztendős Pap Bálint sikere 100 pillangón, ahol 14 századdal előzte meg Cseh Lászlót, aki januári vakbélműtéte után ismét kezd formába lendülni (bár 100 háton kizárták, mert túl sokat delfinezett a víz alatt). Ami alapján annyit legalább rögzíthetünk, hogy Cseh László nem adja fel, tovább harcol a tokiói részvételért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.