Újra világbajnok Hosszú Katinka 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek második napján.

Forrás: MTI2019. 07. 22. 14:31
HOSSZ Katinka
Kvangdzsu, 2019. július 22. A gyõztes Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás döntõje után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros olimpiai bajnok a hétfői döntőben 2:07.53 perces idővel csapott célba, megszerezve ezzel saját maga nyolcadik, a magyar úszósport 29. nagymedencés aranyérmét.

A 30 éves magyar versenyző vasárnap, az előfutamok során minden idők legjobb délelőtti idejét úszta (2:07.02), majd az elődöntőben is egyedüliként került 2:08 perc alá (2:07.17). Hétfőn a délelőtti előfutamokban a szám olimpiai bajnokaként visszalépett 100 méter háton, ezzel is jelezve, hogy célba veszi kazanyi, 2:06.12-es rekordját.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A rajt után a pillangót követően még csak a negyedik volt, a hát után viszont már másodiknak fordult, mellen pedig ellépett a mezőnytől. Nem volt kérdés, hogy gyorson már nem érik utol, a világcsúcs viszont nem volt elérhető közelségbe, de így is nagyon simán győzött.

Hosszú – aki sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot – a magyar küldöttség második dobogósa a Koreai Köztársaságában, korábban a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában diadalmaskodott.

Eredmények:

női 200 m vegyes, világbajnok:

1. 2:07.53 perc

2. Je Si-ven (Kína) 2:08.60

3. Sydney Pickrem (Kanada) 2:08.70

Hosszú Katinka a nyolcadik mennyországban

Nagyjából minden úgy alakult hétfő este Kvangdzsuban, a vizes világbajnokságon, a Nambu egyetem uszodájában, ahogy elterveztük: Hosszú Katinka megnyerte a 200 méter vegyest, ezzel élete nyolcadik vb-aranyát szerezve, Szabó Szebasztián magyarként egy ötödik hellyel tette le a névjegyét 50 méter pillangón, és Kozma Dominik országos csúcs közeli idővel döntőbe verekedte magát 200 méter gyorson.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.