Itt az idő, hogy Hosszú Katinka döntsön a barátnője sorsáról

A régi barátnő, Jakabos Zsuzsanna is arra vár, hogy Hosszú Katinka eldöntse, mely számokban szeretne indulni Tokióban. A háromszoros olimpiai bajnok a májusi Európa-bajnokságon azt ígérte, a tegnap véget ért Mare Nostrum versenysorozat után véglegesíti az olimpiai programját. Ettől függ például, hogy Jakabos indulhat-e majd 200 pillangón Japánban.

2021. 06. 07. 12:36
HOSSZ Katinka
Budapest, 2021. május 17. A gyõztes Hosszú Katinka a nõi 400 méteres vegyesúszás döntõje után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az tulajdonképpen biztos, hogy a két fő számában, 200 és 400 vegyesen ott lesz a tokiói olimpián, de ezeken felül további négy számban rendelkezik A szintes időeredménnyel, amelyekben ráadásul védettséget élvez, tehát ő döntheti el, hogy kíván-e indulni vagy sem. Ebből kifolyólag például a régi barátnője, is arra vár, hogy Hosszú meghozza a döntését, amely befolyásolja az ő tokiói szereplését.

A háromszoros olimpiai bajnok korábban azt mondta, a Mare Nostrum versenysorozat tapasztalatainak a birtokában véglegesíti majd a tokiói programját. A három fordulóból álló úszóviadal tegnap ért véget, s Hosszú nem kímélte magát, kemény menetrendet teljesített. A Monacóban, Canet-en-Roussillonban és Barcelonában rendezett versenyeken összesen nyolc arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett.

A harmadik, záró fordulóban Hosszú 200 és 400 vegyesen győzött Barcelonában, 200 pillangón pedig harmadik lett. Utóbbi az igazán érdekes, mert a többi olimpiai A szintes számában, 100 és 200 háton, valamint 400 gyorson a jelek szerint nem valószínű, hogy indulna Tokióban. A 200 pillangó a billegő szám, s emiatt izgulhat Jakabos Zsuzsanna.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés

200 pillangón három magyarnak van olimpiai indulásra feljogosító eredménye, de egy nemzetből csak ketten indulhatnak. A világ- és Európa-bajnoki címvédő helye biztos, mellette pedig Hosszú vagy Jakabos lehet ott Tokióban. A jobb idővel rendelkező Hosszú számára az időterv bonyolítja a döntést, hiszen a 200 pillangó középdöntőjére és döntőjére ugyanazon a napon kerül sor Tokióban, mint a 200 vegyes selejtezőire.

Kérdés, érez-e magában annyi erőt, hogy ezt bevállalja. Ha igen, akkor Jakabos Zsuzsanna nem indulhat. A Mare Nostrum-sorozatban a barcelonai harmadik helyezés előtt Monacóban ugyancsak bronzérmes, Canet-en-Roussillonban pedig negyedik lett Hosszú 200 pillangón.

Kérdés egyébként még 200 háton van, amelyen Szabó-Feltóthy Eszter vár Hosszú döntésére, aki ha nem nem indul, akkor ő ugorhat a helyére a biztos résztvevő Burián Kata mellé.

A saját maga által szabott határidő tehát elérkezett, a Mare Nostrum véget ért, és sokan várják kíváncsian Hosszú Katinka pontos olimpiai programját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.