Pierre Gasly szívszorító emlékezése elhunyt pilótatársára

Pénteken Spa-Francorchampsban a szabadedzésekkel megkezdődik a Formula–1-es Belga Nagydíj, amelyen megemlékeznek a Spában a tavalyi Formula–2-es viadalon szörnyű balesetben elhunyt Anthoine Hubert-ről.

2020. 08. 27. 19:26
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel ezelőtt Spában a Formula–2-es futam második körében történt az a tragikus baleset, melynek során a Raidillon kanyar után a gumifalnak csapódó Anthoine Hubert az életét vesztette, de Juan Manuel Correa – aki nagy sebességgel belehajtott Hubert visszapattanó autójába – is súlyos sérüléséket szenvedett. A 22 évesen elhunyt francia pilótáról a hét végén az F1-ben is megemlékeznek, a vasárnapi rajt előtt egyperces tiszteletadással. Továbbá különleges logó kerül az összes formulaautóra, Hubert csillagba zárt monogramjával és a 19-es rajtszámával, amit a Formula–2-ben csütörtökön visszavontak, senki sem kapja meg többet. A veszélyes kanyarban egyébként az eddig részben kétsoros gumifalat a szakasz teljes hosszán négysorossá bővítették.

A tragikus baleset vizsgálata megállapította, hogy a történtek láncreakció-szerűen zajlottak le, amit Giuliano Alesi kicsúszása indított el. A versenyző az Eau Rouge kivezető emelkedő kijáratán a gumifalnak ütközött, amelynek következtében jobb hátsó defektet kapott. A nem sokkal mögötte érkező Hubert és Ralph Boschung a kipördülő autót próbálta elkerülni, majd összeakadtak, és Hubert autójáról közel 262 kilométer/órás sebességnél levált az első vezetőszárny, így vágódott a másik oldalon lévő gumifalnak, majd az ideális ív mellé sodródott vissza. Itt csapódott bele Correa autója. Az ecuadori–amerikai pilóta az ütközés pillanatában 218 kilométer/órás sebességgel haladt és körülbelül 86 fokos szögben találta el a pályán ekkor már álló BWT Arden oldalát, ezzel Hubert-t közel 82G-s erőhatás érte, míg Correát 65G. Hubert azonnal életét veszítette, a súlyos lábsérüléseket szenvedő Correa még mindig a rehabilitációját tölti.

Anthoine Hubert tragikus balesete és a történtek analízise:

Pierre Gasly, a Formula–1-es Alpha Tauri pilótája gyerekkori barátja volt Hubert-nek, rá emlékezve csütörtökön virágot helyezett el a tragédia színhelyén. Gasly a Belga Nagydíj sajtótájékoztatóján – amelyen a Formula.hu portál is jelen volt – beszélt az érzéseiről:

– Ő volt az egyik srác, akivel a legtöbb időt töltöttem gyerekként. Riválisok voltunk, de nélküle sosem jutottam volna el idáig, mert a pályán és azon kívül is mindig hajtottuk egymást, jobb sportolóvá, jobb pilótává tett engem. Arra gondolok, hogy együtt voltunk tavaly Budapesten, eltöltöttünk egy szép vasárnap délutánt ott a barátnőjével és más barátokkal. Ekkor láttam őt utoljára; nehéz elfogadnom, hogy nincs többé – fogalmazott Gasly a tavalyi Magyar Nagydíjat is felemlegetve.

Pierre Gasly a Facebook-oldalán az alábbi képet osztotta meg csütörtökön, a következő szívszorító szöveggel:

„Még mindig képtelen vagyok elhinni…

Hiányzol nekünk, hiányzol nekem, Tonio.

Remélem, ott fent is büszke leszel ránk.

Örökre a szívünkben maradsz, tesó.”

Fotó: Facebook

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.