Nálunk tesztelhetnek a vezető autóipari cégek és versenyistállók

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Hungaroring Sport Zrt. és a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Elkezdődött az a fejlesztési program, melynek keretében többek között megújul a Hungaroring infrastruktúrája. Az együttműködés azt szolgálja, hogy a HUMDA az autó- és motorsportszakmai beruházások koordinálásával növelje a hatékonyságot nemcsak a Hungaroringen, hanem az egész hazai autó- és motorsportszektorban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 24. 13:05
null
Gyulay zsolt Forrás: Hungaroring Sport Zrt.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenynaptár összehangolása mellett szoros együttműködés valósulhat meg gazdasági, fejlesztési, oktatási és tudományos területen is.

– A hazai mobilitási piac meghatározó szereplőjeként veszünk részt a Hungaroring felújításának szakmai munkájában. Az autó- és motorsporthoz kapcsolódó magyarországi infrastruktúra-fejlesztések között a Hungaroring felújítása mellett a hajdúnánási MotoGP-pálya építése emelkedik ki. Már a stratégiai együttműködés megkötése szakértőként előtt részt vett a MotoGP-pálya tervpályázatával kapcsolatos munkában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Közös cél, hogy a Hungaroring és a majdani MotoGP-pálya működése erősítse egymást és a szinergiákat minél jobban ki tudjuk használni – mondta el Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

Gyulay Zsolt és Weingartner Balázs aláírták a stratégiai együttműködési megállapodást
Fotó: Hungaroring Sport Zrt.

Mogyoródon emellett egy olyan autó-motorsporthoz kapcsolódó technológiai park létesítése a cél, ahol akár a világ vezető autóipari cégei, versenyistállói tesztelni tudják fejlesztéseiket.

– A nagy stratégiai fejlesztési program keretében aláírtuk a főépület tervezési szerződését, megvan a nyertes is: egy hármas konzorcium álmodja meg a Hungaroring új főépületét, hogy az infrastruktúra megfeleljen a XXI. század kihívásainak – nyilatkozta Gyulay Zsolt. – A cél, hogy a 2022-es Magyar Nagydíj után elkezdhessük az építkezéseket, amelynek terveit reményeink szerint a nyáron már be tudjuk mutatni. A Nemzetközi Automobil-szövetséggel és a Liberty Mediával folyamatosan egyeztetünk, így a főépületet és a bokszokat a nemzetközi sorozatok, elsősorban a Formula–1 igényeinek megfelelően alakítjuk ki. A fejlesztési programmal összhangban valósul meg a Hungaroring Sport Zrt. rendezvényeinek biztonságát innovatív módon támogató műveleti és operációs központja. A projekt keretében a Hungaroring turisztikai értékét hangsúlyozandó felépül egy shop és egy kávézó is, hogy a pályánk az év bármely napján vonzó turisztikai célpont lehessen.

A Hungaroring idén három nagy nemzetközi eseményt tervez, a tavalyi zárt kapus versenyek után ezúttal nézőkkel.

– Reményeink szerint a tavalyelőttihez hasonló telt házzal rendezhetjük meg az augusztusi Magyar Nagydíjat, de van vészforgatókönyvünk arra az esetre is, ha erre nem lesz lehetőség – árulta el Gyulay Zsolt. – A Hungaroringen 42 182 ülőhely van, ötven százaléknál ez 21 091, harminc százalékos kihasználtságnál 14 060 nézőt jelent, ehhez jönnek az állóhelyek. Korlátozások esetén zónákat alakítunk ki, Covid-biztos büfészolgáltatással. A Hungaroring egyébként a tőle telhetően részt vesz a járvány elleni küzdelemben: a pálya parkolójában időszakosan tesztállomás működik, az egészségügyi dolgozók iránti tisztelete jeléül pedig a versenypálya vezetősége felajánl egy tribünt a Magyar Nagydíjon azoknak, akik immár egy éve a frontvonalban harcolnak – mondta el a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.