Húszéves negatív sorozatot tört meg a Lazio a BL-ben

Csoportelső lett a a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjában a Borussia Dortmund, miután fordított és 2-1-re diadalmaskodott a Zenit otthonában a csoportkör zárófordulójának keddi mérkőzésén. A Lazio hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Brugge ellen, ezzel a Dortmund mögött a második helyen bejutott a nyolcaddöntőbe.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 20:46
Lazio
epa08870951 Lazio's Ciro Immobile (R) celebrates after scoring the 2-1 goal during UEFA Champions League Group F soccer match between SS Lazio and Club Brugge, at Stadio Olimpico in Rome, Italy, 08 December 2020. EPA/MAURIZIO BRAMBATTI Fotó: MAURIZIO BRAMBATTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, a Lazio és a Brugge nem esett egymásnak, inkább sokat járatták a labdát. Ugyanakkor az olasz csapat volt kezdeményezőbb, és ez hamar kifizetődött: gyönyörű támadás után Luis Alberto távoli lövését még védte Simon Mignolet, Joaquin Correa ismétlésével szemben azonban tehetetlen volt, így a 12. percben megszerezte a vezetést a Lazio. Alig több mint két perc múlva mintha ennek a találatnak a visszajátszását néztük volna a másik oldalon. Ezúttal Noa Lang próbálkozott a tizenhatoson kívülről, Pepe Reina ezt még kiütötte, de a kipattanót már Ruud Vormer bevágta. Egyenlített a Brugge, de ezután már nem sok örömben volt része, hiszen két védője is kapitális hibát vétett. Előbb Clinton Mukoni Mata büntetőt hozott össze a Laziónak – amit Ciro Immobile értékesített –, majd Eduard Sobol sokadik szabálytalansága után megkapta második sárga lapját. Gól- és emberhátrányból kellett elérnie a lehetetlent a belgáknak.

Becsületükre legyen mondva, a nehéz helyzetben is próbálkoztak, de a vendégeknek csak a szépítésre futotta. A 2-2-es döntetlennel a Lazio csoportmásodikként jutott tovább a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, ahol húsz év után szerepelhet újra.

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. forduló:

Lazio–Brugge 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Correa (12.), Immobile (27. – tizenegyesből), ill. Vormer (15.), Vanaken (76.)

Kiállítva: Sobol (39.)

CSOPORTELSŐ A DORTMUND

A csoport másik meccsén meglepetésre a már továbbjutott Dortmund a 16. percben hátrányba került a sereghajtó Zenit otthonában. Sebastián Driussi góljára a Borussia nem tudott válaszolni az első félidőben, a másodikban viszont tizenegy perc alatt kétszer is betalált. Oroszországi győzelmével a csoportelsőséget is megszerezte a német klub.

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. forduló:

Zenit–Borussia Dortmund 1-2 (1-0)

Gólszerző: Driussi (16.), ill. Piszczek (68.), Witsel (79.)

A csoport végeredménye:

1. Borussia Dortmund 13 pont

2. Lazio 10

3. Club Brugge 8

4. Zenit 1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.